Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 10:48

Δημοψήφισμα για Πρέσπες ζητούν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την

 

 

Να μην εγκρίνουν οι βουλευτές τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να κάνει δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο λαός.

Αυτό ζητούν με ψήφισμα – παρέμβασή τους 30 πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, μεταξύ αυτών και οι πρόεδροι των συλλόγων Καλαμάτας Περικλής Ξηρογιάννης και Κυπαρισσίας Θανάσης Πετρόπουλος.

Αναλυτικά το ψήφισμα αναφέρει τα εξής: "Οι υπογράφοντες πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αφουγκραζόμενοι την αγωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας και αποδεχόμενοι ταυτόχρονα τις σοβαρές ενστάσεις που διατυπώνονται για τα ζητήματα που εγείρει η υπό κύρωση Συμφωνία των Πρεσπών, παρεμβαίνουν σύμφωνα με το αρ. 90 παρ. ζ’ του Ν. 4194/2013 (Κώδικας Δικηγόρων) και ζητούν από τους Ελληνες βουλευτές να μην εγκρίνουν με την ψήφο τους στη Βουλή τη συγκεκριμένη συμφωνία, αλλά να απαιτήσουν από την ελληνική κυβέρνηση να οργανώσει δημοψήφισμα, όπως έχει το δικαίωμα αυτό από το Σύνταγμα, προκειμένου ο ελληνικός λαός αυθεντικά να αποφασίσει για το εθνικό του συμφέρον".