Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2019 19:48

Μεσσήνη: Ημερίδα για τη θεατρική αγωγή στο Καρτερόλι

Μεσσήνη: Ημερίδα για τη θεατρική αγωγή στο Καρτερόλι

Ημερίδα για τη θεατρική αγωγή διοργανώνουν στο Καρτερόλι, στις 23 Φεβρουαρίου, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας και ο Δήμος Μεσσήνης. Η ημερίδα θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο ανάδειξης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, που στεγάζεται στο πρώην Δημοτικό Σχολείο του χωριού.

Στη σχετική ανακοίνωση του δήμου σημειώνεται ότι η εν λόγω επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο “Το θέατρο συναντά την Ιστορία: από την αρχαία εποχή έως σήμερα” απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και εντάσσεται στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 8ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος - Αρχαία Μεσσήνη 2019, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 9 και 18 Απριλίου στην Αρχαία Μεσσήνη.

Σημειώνεται ότι στον εν λόγω πολυχώρο ήδη φιλοξενείται έκθεση με θέμα την αρμονική συνύπαρξη του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτισμού στο Δήμο Μεσσήνης, ενώ στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε -με φορέα υλοποίησης την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) “Ρέκτης”- και βιωματικό πρόγραμμα εκπαιδευτικής δράσης και πολιτισμού με θέμα την ελιά, κατά τη διάρκεια του οποίου 166 μαθητές και οι δάσκαλοί τους είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα διαδραστικό ταξίδι στον κύκλο του ελαιόλαδου.