Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 20:44

Έφυγε από την ζωή ο Τάκης Αναστόπουλος

Γράφτηκε από την
Έφυγε από την ζωή ο Τάκης Αναστόπουλος

Τη μάχη με τον καρκίνο που τον ταλαιπώρησε τους τελευταίους μήνες της ζωής του έχασε σήμερα ο Καλαματιανός πρώην διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τάκης Αναστόπουλος.

Ο εκλιπών ενδιαφερόταν ενεργά για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας και έχει βοηθήσει σημαντικά το νομό, τόσο από τη θέση του στις Βρυξέλλες όσο και μέσω των γνωριμιών που διατηρούσε στην Ευρώπη.

Ο Τάκης Αναστόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα, μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο και στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.

Από το 1977 ως το 1981 εργάστηκε στην ομάδα διαπραγματεύσεων του υπουργείου Συντονισμού για την ελληνική ένταξη στην τότε ΕΟΚ, ενώ από τις αρχές του 1981 μέχρι το τέλος του 2011 ήταν ένας από τους πρώτους Ελληνες υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με ειδικότητα στις θεσμικές σχέσεις. Διετέλεσε διευθυντής της Γενικής Γραμματείας της Επιτροπής αρμόδιος για τις σχέσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, την Επιτροπή των Περιφερειών, τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή και τα εθνικά κοινοβούλια, με γλώσσες εργασίας τα Γαλλικά και τα Αγγλικά.

Ο Τ. Αναστόπουλος την περίοδο της δικτατορίας ήταν πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Στρασβούργου, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Σοσιαλιστικής Πορείας από το 1975 ως το 1977. Προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ το 1996. Το 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την "Ελιά" και το 2015 υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Οι συγγενείς και οι φίλοι του θα συνοδέψουν τον Τάκη Αναστόπουλο στην τελευταία του κατοικία στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών την Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι.


NEWSLETTER