Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 22:21

Θρήνος στην Αρκαδία για τον θάνατο του Μιχ. Τσουκιά από τον κορονοϊό

Γράφτηκε από την

Θρήνος στην Αρκαδία για τον θάνατο του Μιχάλη Τσουκιά, που έχασε την μάχη με τον κορονοϊο, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο "Σωτηρία" και δυστυχώς αποτέλεσε το 19ο θύμα του ιού στη χώρα μας.

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γορτυνίας - Μεγαλόπολης - Τρίπολης, του οποίου υπήρξε πρόεδρος εξέδωσε μάλιστα την ακόλουθη ανακοίνωση: 

"Τα μέλη του Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γορτυνίας-Μεγαλόπολη-Τρίπολης, με θλίψη μάθαμε για το θάνατο του προέδρου του συλλόγου μας ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΟΥΚΙΑ αφού έχασε την μάχη κατά του κορονοϊού στο νοσοκομείο Σωτηρία της Αθήνας σήμερα 24 Μαρτίου 2020.

Υπήρξε μια ιδιαίτερα σημαντική προσωπικότητα που σε κέρδιζε από τα πρώτα λεπτά που βρισκόσουν μαζί του και έχαιρε σεβασμού και εκτιμήσεως.

Ως μέλος και πρόεδρος του συλλόγου ΑΛΦΕΙΟΣ-ΜΑΙΝΑΛΟ 2020 διακρίθηκε για το ήθος του, την προσφορά του στα κοινά και τους αγώνες του για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας.

Ήταν οραματιστής, πρωτεργάτης και ιδρυτικό μέλος του συλλόγου μας και κατείχε τη θέση του προέδρου από το 2014 μέχρι και σήμερα.

Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη του οικογένεια.

Θα τον θυμόμαστε για πάντα με πολλή αγάπη.

Καλό του ταξίδι".

Ο Μιχάλης Τσουκιάς, που το 2017 είχε μιλήσει στο eleftheriaonline.gr για τις δραστηριότητες του Αναπτυξιακού Συλλόγου  Γορτυνίας - Μεγαλόπολης - Τρίπολης είχε διατελέσει αρχηγός 3 Ελληνικών ορειβατικών αποστολών στα Ιμαλάια, το 1985 στο βουνό Annapurna (η πρώτη ελληνική αποστολή στα Ιμαλάια), το 1987 στο βουνό Ama Dablam (πρώτη επιτυχής ελληνική αποστολή στα Ιμαλάια και το πιο δύσκολο τεχνικά βουνό που έχει γίνει στα Ιμαλάια από Έλληνες μέχρι σήμερα) και το 1989 στα βουνά Lobuche και Island Peak, εκπαιδευτική αποστολή για την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης.

Επίσης υπήρξε αρχηγός της πρώτης Διεθνούς Εκπαιδευτικής Ορειβατικής Αποστολής για νεαρούς ορειβάτες στα Ινδικά Ιμαλάια, στο βουνό Kamet, το 1990, αρχηγός της πρώτης και με απόλυτη επιτυχία Ελληνικής αποστολής στην Ανταρκτική, το 2000, με ανάβαση της υψηλότερης κορυφής (Vinson – 5140μ), αναβάσεις στα βουνά Kinabalou – 4001μ, στο Βόρνεο και στο Kilimanjaro – 5.895μ, στην Τανζανία.

Διετέλεσε για 4 χρόνια πρόεδρος του ΕΟΣ (Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος) Αθήνας και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης με αρμοδιότητα την εκπαίδευση και ορεινή διάσωση και αντιπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Διεθνή Ένωση Αλπινισμού (UIAA), στην Επιτροπή Ορειβατικών Αποστολών.

Ηταν ο Ιδρυτής της πρώτης στην Ελλάδα εταιρείας υπαίθριων δραστηριοτήτων (Trekking Hellas).