Τετάρτη, 27 Μαϊος 2020 08:09

Παρκάρισμα σε διαβάσεις: Ενα... λεπτό διαρκούς αντικοινωνικής συμπεριφοράς

Παρκάρισμα σε διαβάσεις: Ενα... λεπτό διαρκούς αντικοινωνικής συμπεριφοράς

 

“Για... ένα λεπτό τ' αφήνω, να πεταχτώ σε μια δουλειά κι έρχομαι!”. Ολοι, κι αν όχι όλοι, οι περισσότεροι οδηγοί που αφήνουν με τα αλάρμ αναμμένα το αυτοκίνητο μπροστά στη ράμπα αναπήρων ή πάνω στον πεζόδρομο, χρησιμοποιούν αυτό σαν δικαιολογία.

Ενα λεπτό, που στη διάρκειά του ένας άνθρωπος σε αναπηρικό καρότσι, ένας γονιός με το μωρό του ή ο/η ηλικιωμένος/η, που θα τύχει να περνούν από εκεί, θα ψάξουν ελεύθερο πέρασμα για να κατέβουν από το πεζοδρόμιο και να περάσουν το δρόμο. Κι ας βρέχει και γλιστράει ή βράζει ο ήλιος μες στο κατακαλόκαιρο...

 

Ρεπορτάζ: Νικολέττα Κολυβάρη

 

Να κλείνουν τις ράμπες αναπήρων δήθεν για λίγο, πολλοί οδηγοί το κάνουν συστηματικά. Ή να παρκάρουν σε σημεία τέτοια (πεζόδρομους, πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομους) μην αφήνοντας περιθώριο να περάσει κανείς, με κινητικό πρόβλημα ή μη. Στην Καλαμάτα και τις αστικές περιοχές της Μεσσηνίας γενικότερα, από πέρυσι το Σεπτέμβριο έως και τέλος Απριλίου φέτος, έχουν καταγραφεί στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος “Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις” συνολικά 381 παραβάσεις και σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου 3.745 παραβάσεις.

 

ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, υπαστυνόμος Α' Σοφία Μπιτσώνη μιλώντας στην “Ε” τονίζει ότι “ευθύνη κάθε σύγχρονης κοινωνίας αποτελεί ο σεβασμός των δικαιωμάτων όλων τω μελών της, και ιδιαίτερα των ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων όπως είναι τα ΑΜΕΑ ή ηλικιωμένοι”. Γι' αυτό, λέει, και το ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα για την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών στις πόλεις, δίνει έμφαση “στην ασφαλή και απρόσκοπτη κίνησή τους σε κάθε χώρο”. Θέλοντας έτσι να τους “ενθαρρύνει στην ενεργή οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου”.

 

Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΕΛΑΣ

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, λοιπόν, “λαμβάνοντας υπόψη ότι οι σύγχρονες προκλήσεις οδηγούν στην κοινωνική απαίτηση και προσδοκία για αποτελεσματικότερη αστυνόμευση, επιδιώκει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις αστικές περιοχές και τα περίχωρά τους και την ικανοποίηση των αναγκών για την κοινωνικότητα των ανθρώπων, καθώς και τη μεταφορά αγαθών στις περιοχές αυτές”, μας λέει η υπαστυνόμος.

Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτει, “ερχόμενοι σε συνεργασία με τους δήμους έχουν εκπονηθεί σχέδια δράσης και τροχονομική αστυνόμευση στα αστικά κέντρα των πόλεων, καθώς και όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση πεζών και οχημάτων: Εμπορικά κέντρα, σχολικά συγκροτήματα και αθλητικές εγκαταστάσεις, και παράλληλα προγραμματίζουν συγκεκριμένες δράσεις”.

 

ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ

Οι παραβάσεις οι οποίες βεβαιώνονται είναι αυτές, “που αφορούν παράνομη στάθμευση οχημάτων σε θέσεις ΑΜΕΑ, παράνομη στάθμευση σε πεζόδρομους, πεζοδρόμια και διαβάσεις πεζών και η κίνηση οχημάτων σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια”, αναφέρει σχετικά, λέγοντάς μας παράλληλα ότι “ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε παραβατικές συμπεριφορές που εκδηλώνονται κατά την οδήγηση των πάσης φύσεως κυκλοφορούντων οχημάτων και προκαλούν γενικά τρόμο, ανησυχία ή παρενόχληση στους λοιπούς χρήστες των οδών, στους παρόδιους ή κατοικούντες πλησίον”, και γενικά “συμπεριφορές οι οποίες κατατάσσονται στα πλέον σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, δεδομένου ότι οι επιπτώσεις τους πλήττουν την καθημερινή διαβίωση και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών”.

 

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Από τις αστυνομικές υπηρεσίες γενικότερα, “υποβάλλονται συνεχώς και ανά τακτά χρονικά διαστήματα προς τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες προτάσεις για τη βελτίωση του οδικού περιβάλλοντος και της ασφαλούς διεξαγωγής της κυκλοφορίας των οχημάτων και των πεζών”, ενημερώνει η υπαστυνόμος, ενώ εξειδικεύοντας το σκοπό αυτών των προτάσεων, εξηγεί ότι αφορούν “τη δημιουργία υποδομών, όπως χώρους στάθμευσης, ποδηλατόδρομους και πεζοδρόμια”, καθώς και για “τη συντήρηση ή βελτίωση της υπάρχουσας σήμανσης και λοιπών στοιχείων ασφαλείας, όπου κρίνεται απαραίτητο”.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ

Οι Διευθύνσεις Αστυνομίας φροντίζουν επίσης να γίνονται συχνά ενημερωτικές δράσεις από τα Τμήματα Τροχαίας σε σχολεία και ειδικά σχολεία, με στόχο “την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών”, λέει η υπαστυνόμος. Επίσης και “η ΓΕΠΑΔ διοργανώνει ημερίδες, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ Πελοποννήσου, και τους δήμους. Σκοπός των ημερίδων αυτών είναι η ανάδειξη του ουσιαστικού ρόλου και της οφειλόμενης συμβολής της ΕΛΑΣ στην καθημερινή ζωή των συνανθρώπων μας με αναπηρία, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας σε αυτούς”, αναφέρει.

Καταλήγοντας, η Σοφία Μπιτσώνη τονίζει ότι ο σκοπός αυτού του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου για την ελεύθερη μετακίνηση στις πόλεις εστιάζει στην ίση μεταχείριση των πολιτών. Επίσης, στοχεύει “στην ισότιμη παροχή προστασίας και ασφάλειας, και γενικά επιδιώκει οι αστυνομικές υπηρεσίες να είναι δίπλα στους συνανθρώπους μας και οι αστυνομικοί έτοιμοι και πρόθυμοι να τους διευκολύνουμε, ώστε να απολαμβάνουμε όλοι τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που απαιτούμε και δικαιούμαστε ως άτομα και μέλη της ίδιας κοινωνίας”, τονίζει η υπεύθυνη του Γραφείου Ενημέρωσης της ΓΕΠΑΔ.

 

ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΕΩΣ ΑΠΡΙΛΙΟ

Η δράση “Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις” ξεκίνησε πέρυσι το Σεπτέμβριο. Από τότε έως και φέτος τον Απρίλιο, σε όλη την Περιφέρεια και τη Μεσσηνία ειδικότερα έχουν καταγραφεί 3.745 παραβάσεις σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, από αυτές οι 381 στη Μεσσηνία. Οι περισσότερες, και συγκεκριμένα 1.513, καταγράφηκαν στην Κορινθία, 390 στη Λακωνία, 816 στην Αρκαδία και 645 στην Αργολίδα.

Ειδικότερα, α) για στάση και στάθμευση σε ράμπα ΑΜΕΑ, ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑΜΕΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑΜΕΑ καταγράφηκαν συνολικά 893, ενώ στη Μεσσηνία 177. β) Για στάση και στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων και πάνω σε αυτούς καταγράφηκαν σε επίπεδο Περιφέρειας 526 παραβάσεις, οι 36 από αυτές στη Μεσσηνία. γ) Για στάση και στάθμευση σε πεζοδρόμια, πλατείες, ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς ως και ποδηλατόδρομους καταγράφηκαν στη διάρκεια του 8μήνου 1.791 στο σύνολο των 5 νομών, ενώ στη Μεσσηνία 107. δ) Για στάση και στάθμευση πάνω σε διαβάσεις πεζών και σε απόσταση μικρότερη από 5 μέτρα από αυτές, σε επίπεδο Περιφέρειας καταγράφηκαν 893, κι από αυτές μόλις μία στη Μεσσηνία. ε) Για παράνομη κίνηση σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια καταγράφηκαν συνολικά 117, ενώ στη Μεσσηνία 2, και τέλος στ) για ηχορρύπανση από θορύβους που προκαλούνται από πάσης φύσης κυκλοφορούντα οχήματα καταγράφηκαν συνολικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 181, οι 58 από αυτές στη Μεσσηνία.