Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023 19:59

2ο Λύκειο Καλαμάτας: Μαθητές και εκπαιδευτικοί στο Κάουνας της Λιθουανίας

Γράφτηκε από την

Επτά μαθητές και δύο καθηγήτριες του 2ου Λυκείου Καλαμάτας επισκέφτηκαν το σχολείο “Gymnasium of Lithouanian University of Health Sciencies” στην πόλη Κάουνας της Λιθουανίας από τις 14 έως και τις 21 Μαϊου, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.

Πιο αναλυτικά, οι μαθήτριες Ηλιάννα Καλαποθαράκου, Γεωργία

Κλείδωνα, Ειρήνη Καραβλίδη, Χρυσάνθη Στρακινάρ και οι μαθητές Νίκος Αργυροηλιόπουλος, Γιώργος Λάγιος, Γιώργος Μπαϊρακτάρης και οι καθηγήτριες Ιωάννα Λαμπροπούλου και Αλεξάνδρα Κωνσταντάκη συμμετείχαν στο Κάουνας σε εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα “Learning English through Environmental Studies”.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές παρακολούθησαν διαλέξεις και εργαστήρια, που είχε ετοιμάσει το σχολείο φιλοξενίας σε σχέση με τους 17 στόχους του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη και παρουσίασαν τα αποτελέσματα των εργασιών τους. Παράλληλα ήρθαν σε επαφή  βιωματικά με την καθημερινότητα και τη νοοτροπία των κατοίκων της πόλης, αφού φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες, συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες και επισκέφτηκαν αξιοθέατα του Κάουνας και του Βίλνιους.