Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 15:35

Σεμινάριο στο Πολεμικό Μουσείο Καλαμάτας για καριέρα στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας

Σεμινάριο στο Πολεμικό Μουσείο Καλαμάτας για καριέρα στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας

Τα κριτήρια εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές και οι δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης που προσφέρει μια καριέρα στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, θα είναι το αντικείμενο του σεμιναρίου επαγγελματικού προσανατολισμού που διοργανώνει αυτό το Σάββατο στο χώρο του, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, το Πολεμικό Μουσείο - Παράρτημα Καλαμάτας.

Χθες ο διευθυντής του Μουσείου, ταγματάρχης Χρήστος Κορομηλάς και η σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού Σταυρούλα Αγγελοπούλου, παρουσία και της υποπλοιάρχου Λ.Σ. Δήμητρας Παναγιωτοπούλου, αναφέρθηκαν στο περιεχόμενο και την σκοπιμότητα της εν λόγω δράσης, που απευθύνεται σε υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων και γονείς-κηδεμόνες.  

Παίρνοντας πρώτος το λόγο ο κ. Κορομηλάς εξήγησε ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία εξωστρέφειας του παραρτήματος Καλαμάτας του Πολεμικού Μουσείου, που εναρμονιζόμενο με τις σύγχρονες ανάγκες υλοποιεί για πρώτη φορά ένα τέτοιο σεμινάριο, σε συνεργασία με τις στρατιωτικές μονάδες της περιοχής και εκπροσώπους των τριών Σωμάτων Ασφαλείας. Μάλιστα γνωστοποίησε ότι σκοπός του Μουσείου είναι η εν λόγω δράση να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.
Η Σταυρούλα Αγγελοπούλου από την πλευρά της στοχεύει μέσα από την πληροφόρηση που θα δώσει να βοηθήσει τους συμμετέχοντες, ώστε να εκτιμήσουν τα οφέλη αλλά και τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας σταδιοδρομίας, και ανάλογα με τις δεξιότητες, το χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους να επιλέξουν αυτό που τους ταιριάζει κι όχι μια σχολή για το λόγο ότι προσφέρει σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση.

Με το κλείσιμο του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήματα και να πάρουν απαντήσεις για τη σωστή συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων -ενώ το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:  

Πρώτος εισηγητής, ο οποίος θα ανοίξει στις 10 π.μ. τις εργασίες του σεμιναρίου, θα είναι ο επιπυραγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Βασίλης Γεωργανάς. Θα ακολουθήσουν στις 11 π.μ. οι παρουσιάσεις της υποπλοιάρχου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας Δήμητρας Παναγιωτοπούλου και στις 12 μ. του αστυνόμου Β’ του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας Χαράλαμπου Μαλτίδη. Την ενημέρωση για τις ένοπλες δυνάμεις στη 1 μ.μ., θα κάνει ο ταγματάρχης του Στρατού Ξηράς Χρήστος Κορομηλάς.

Ν.Κ.