Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024 08:29

Βράβευση της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Καλαμάτας

 

Μία σημαντική τιμητική διάκριση κέρδισε η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Καλαμάτας στην τελετή απονομής των ετήσιων βραβείων προώθησης της φιλαναγνωσίας του Ελληνικού Τμήματος του Οργανισμού ΙΒΒΥ - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Συγκεκριμένα, η ΕΠΑ Καλαμάτας βραβεύτηκε ως Φορέας Κοινωνικής Προστασίας που λειτουργεί βιβλιοθήκη για ειδικούς σκοπούς στήριξης των παιδιών, σε ειδική εκδήλωση που έγινε την περασμένη Τρίτη 2 του μήνα στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα.

Το βραβείο, με έπαθλο βιβλία αξίας 300 ευρώ από τις εκδ. Κάκτος, παρέλαβαν εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΠΑ η γραμματέας και επιμελήτρια Ανηλίκων Καλαμάτας Αγγελική Ρουμελιώτου και η ταμίας του φορέα και δικηγόρος Κατερίνα Δημαρέση.

Αξίζει να αναφερθεί πως η εν λόγω εκδήλωση διοργανώνεται κάθε χρόνο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου. Κατά την τελετή ανακοινώνονται τα βραβεία για την προώθηση της φιλαναγνωσίας σε φυσικά πρόσωπα και φορείς και τα αποτελέσματα των διαγωνισμών για τη συγγραφή, εικονογράφηση, μετάφραση και διασκευή βιβλίων έκδοσης της προηγούμενης χρονιάς.

Με αφορμή την τιμητική βράβευση, η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Καλαμάτας διάχυσε στα social media το μήνυμα «…γιατί η διαδρομή που ακολουθούν κάποια παιδιά από το σκοτάδι στο φως μερικές φορές γίνεται με ένα βιβλίο στο χέρι. Όπως τα παιδιά που ξαναγύρισαν στο σχολείο που είχαν εγκαταλείψει, τα παιδιά που χαμογέλασαν όταν είδαν πώς γράφεται το όνομά τους αλλά και  όλα εκείνα τα παιδιά που αγαπούν να ονειρεύονται κι ας είναι δυσκολεμένα…».

Ν.Κ.