Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 18:44

“Μαγνήτης” και φέτος η Γιορτή του Σύκου στον Πολύλοφο

“Μαγνήτης” και φέτος η Γιορτή του Σύκου στον Πολύλοφο

Παρουσία πλήθους κόσμου και φίλων του σύκου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 18 Αυγούστου στον Πολύλοφο Μεσσήνης, η 21η Γιορτή Σύκου.

Στην εκδήλωση παρευρέθη ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος σε χαιρετισμό του -μεταξύ άλλων- συνεχάρη τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυλόφου που έχει μετατρέψει τη μεγαλύτερη αγροτική γιορτή που γίνεται στη Μεσσηνία, τη Γιορτή Σύκου, σε ένα θεσμό για την περιοχή. Επίσης, ο κ. Βασιλόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη ΣΥΚΙΚΗ η οποία πρωταγωνιστεί στην αγορά και επεξεργασία του σύκου, επισημαίνοντας την ανάγκη η Πολιτεία να στηρίξει ουσιαστικά τη συκοκαλλιέργεια. Κλείνοντας, έκανε μια ευχή «να μην πάψει το σύκο όπως φυσικά και τ’ άλλα προϊόντα του τόπου μας να αποτελούν σύμβολα μιας εύφορης γης», καθώς όπως σημείωσε «τότε κάτι δεν θα έχουμε κάνει καλά όλοι εμείς».

Χαιρετισμός Πτωχού

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, παρευρέθηκε τη Κυριακή στην Γιορτή Σύκου στον Πολύλοφο.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Πτωχός αναφέρθηκε στη σημασία του πρωτογενούς τομέα για την περιοχή και υπογράμμισε τη σημασία της υποστήριξης τέτοιων πρωτοβουλιών. Επιπλέον, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειωθεί σχετικά με το έργο άρδευσης στο Τρίκορφο, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας με τον Δήμο Μεσσήνης για την υλοποίησή του.
Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι η διαχείριση των φυσικών πόρων, και ιδιαίτερα του νερού, αποτελεί κρίσιμο ζήτημα για την περιοχή και την ευρύτερη Πελοπόννησο. Υπογράμμισε ότι η υλοποίηση του έργου άρδευσης αποτελεί προτεραιότητα και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι σύντομα θα εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση. Ο κ. Πτωχός    έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την άψογη οργάνωση της Γιορτής Σύκου.