Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 22:18

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Τριφυλία (φωτογραφίες)

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Τριφυλία (φωτογραφίες)

Λαμπρός ήταν ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στις μεγάλες πόλεις του Δήμου Τριφυλίας.

 

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 

Με λαμπρότητα -αν και ο καιρός δεν βοήθησε- εορτάστηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Κυπαρισσία, όπου κάτω από δυνατό αέρα πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση, ενώ η κατάθεση στεφάνων έγινε εντός του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος. 

Συγκεκριμένα, η πανηγυρική θεία λειτουργία τελέστηκε από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και αμέσως μετά τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Ανω Πόλη. Εκεί εκφωνήθηκε και ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Μαρίκα Καραμπά. Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών δεν έγινε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της Ανω Πόλης, αλλά εντός του ναού. Στεφάνια κατέθεσαν ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο διοικητής του Α.Τ. Κυπαρισσίας Γιώργος Κρυοβρυσανάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Γκούνης εκ μέρους της Περιφέρειας, η προϊσταμένη του Λιμενικού Σταθμού Κυπαρισσίας Βασιλική Κάσση, ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυπαρισσίας Αναστάσιος Παναγιωτόπουλος, εκ μέρους του Συλλόγου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος, εκ μέρους του τοπικού τμήματος ΠΕΑΕΑ η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας Σταματία Αλεξοπούλου, μαθητές από όλα τα σχολεία της πόλης και εκπρόσωποι αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την μαθητική παρέλαση, την οποία άνοιξε η Φιλαρμονική Κυπαρισσίας, ακολουθούμενη από τμήμα φουστανελοφόρων. Ακολούθησαν τα σχολεία, αθλητικά σωματεία και πολιτιστικοί σύλλογοι. Το απόγευμα στο χώρο της κεντρικής πλατείας παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου. 

Στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Αγγελος Χρονάς, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Αιμιλιανός Σεκλός, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

 

ΦΙΛΙΑΤΡΑ 

Λαμπρός ήταν ο εορτασμός στα Φιλιατρά για την επέτειο της 25ης Μαρτίου με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται με την μαθητική παρέλαση που έγινε παρουσία πλήθους κόσμου.

 

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ 

Παρά τον άστατο καιρό με λαμπρότητα έγιναν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου , μετά την καθιερωμένη δοξολογία έγινε η μαθητική παρέλαση όπου όλοι καταχειροκρότησαν τα νιάτα της πόλης. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην κεντρική πλατεία της πόλης, με το δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα να μπαίνει στο χορό.