Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015 18:46

Κουλουράς στην Καλαμάτα... χωρίς άδεια μετά από 18 καλοκαίρια

Κουλουράς στην Καλαμάτα... χωρίς άδεια μετά από 18 καλοκαίρια

Επί δεκαοκτώ χρόνια κάθε καλοκαίρι, ο Γιάννης Βασίλοβιτς, ο κουλουράς της παραλίας, πουλάει κουλούρια και ζαχαρωτά από τον Ναυτικό Ομιλο Καλαμάτας μέχρι το "Φιλοξένια". Ομως το καθεστώς με τις άδειες τελείωσε - κι ο ίδιος διαμαρτύρεται έντονα ότι πλέον μένει χωρίς δουλειά.

Ο Γιάννης ήρθε στα γραφεία μας και μας ενημέρωσε πως «η αρμοδιότητα πέρασε από το Δήμο Καλαμάτας στην Περιφέρεια, αλλά κόπηκαν οι άδειες. Πήγα να την ανανεώσω και μου είπαν... τέλος». Μας είπε ότι «χωρίς άδεια, αν σου κάνει κάποιος καταγγελία, σου επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ την πρώτη φορά και στη συνέχεια προβλέπεται φυλακή με αναστολή, και μέσα στο τέλος».

Επεσήμανε ότι η δουλειά του κουλουρά στην παραλία είναι πολύ σημαντική γι’ αυτόν, ότι με αυτή τα φέρνει βόλτα, εξηγώντας: «Εχω χρέη, δουλεύω το καλοκαίρι και πληρώνω και τις υποχρεώσεις του χειμώνα (ρεύμα και νερό). Ποιος θα πληρώσει το νερό και το ρεύμα; Χθες ήρθε ο παπάς της Αγίας Τριάδας και μου έφερε φαγητό».

Ο Γιάννης σχολίασε ακόμα: «Εχω πολύ καλές σχέσεις στην παραλία, με αγαπάει ο κόσμος. Δεν έχω ενοχλήσει κανέναν και δίνω και δώρα στα παιδάκια στην παραλία. Εχω μαζέψει 3.000 υπογραφές από άτομα που λένε "αφήστε ήσυχο τον κουλουρά".».

Γ.Σ.