Τετάρτη, 06 Απριλίου 2011 14:17

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας κατά δηλώσεων του Στρος Καν

Το ΕΚΚ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις δηλώσεις του επικεφαλή του ΔΝΤ, κ. Ντομινίκ Στρος Καν για νέες μειώσεις των μισθών, ημερομισθίων…
Απαράδεκτες και αυταρχικές παρεμβάσεις που αποκαλύπτουν πλήρως, που θέλουν να οδηγήσουν την χώρα μας και τους εργαζόμενους.
Σε μια χώρα πολύ φθηνού Μισθολογικού κόστους με πολύ χαμηλούς μισθούς και ημερομίσθια με πώληση των πάντων, δημόσιας περιουσίας και ΔΕΚΟ, σε τιμές ευκαιρίας σε ξένους «επενδυτές». Με πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας .
Άραγε αυτή είναι η ανάπτυξη  που οδηγούμαστε;
Έτσι θα μειωθεί το χρέος και το έλλειμμα της χώρας μας ;
Έτσι θα μειωθεί η ανεργία;
Έτσι θα αυξηθούν οι πόροι στα ασφαλιστικά ταμεία;
Έτσι θα κυκλοφορήσει ρευστό στην αγορά;
Το κόστος εργασίας στη χώρα μας είναι από το πιο χαμηλότερα στην ΕΕ, οι εργαζόμενοι τον τελευταίο διάστημα έχουν δει το εισόδημά τους δραματικά να μειώνεται με συνεχείς περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, ημερομίσθια και δέχονται καθημερινά μια ανελέητη επίθεση με σκληρή λιτότητα, αντεργατικά μέτρα.
Δεν αντέχουν άλλα μέτρα
Δεν αντέχουν νέες περικοπές.
Φτώχεια, ανεργία, περικοπή κοινωνικών παροχών, ύφεση, συρρίκνωση αγοράς, και τελικά εξαθλίωση είναι το φάρμακο που σκοτώνει αλλά δυστυχώς μας χορηγεί το ΔΝΤ, στην «μέγγενη» του οποίου οδηγηθήκαμε με το φόβο τις χρεοκοπίας. 
Το συνδικαλιστικό κίνημα θα αντιδράσει δυναμικά, στα νέα μέτρα πρωτοφανούς, βαρβαρότητας που θα εξαντλήσουν την κοινωνία, βυθίζοντας την σε φτώχεια και εξαθλίωση, οδηγώντας της σε νέα αδιέξοδα.
Συντονίζουμε την δράση μας ενάντια στις πολιτικές που θέλουν να αποτελέσουμε ως χώρα το «πειραματόζωο» της ευρωζώνης, ενάντια στις πολιτικές που μας οδηγούν σε συνθήκες κοινωνικού και οικονομικού κραχ.


ΤΣΩΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ