Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 21:17

Μετ' εμποδίων το μάζεμα των σκουπιδιών

Μετ' εμποδίων το μάζεμα των σκουπιδιών

Μετ' εμποδίων πραγματοποιείται αυτές τις μέρες η αποκομιδή απορριμμάτων στο Δήμο Καλαμάτας. Οι βλάβες που παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα η μονάδα μηχανικής διαλογής και κομποστοποίησης της Ram Europe, καθώς και οι άσχημες καιρικές συνθήκες άφησαν πίσω την επεξεργασία. Σε συνδυασμό με το ότι δεν κατάφεραν να... εκμεταλλευτούν το τριήμερο κατά το οποίο δεν γινόταν αποκομιδή λόγω της κατάληψης των συνεργείων, ώστε να “φάει” η μονάδα μεγαλύτερη ποσότητα απορριμμάτων, πήγε αρκετά πίσω η διαδικασία.
Από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας πάντως από την περασμένη Πέμπτη εντάθηκαν οι προσπάθειες για την εξομάλυνση της κατάστασης. Ενδεικτικό είναι ότι ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο ίσχυσε πρόγραμμα καθημερινής, με εξαίρεση την αποκομιδή στα χωριά που δεν πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.
Εξάλλου ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας αναφερόμενος χθες στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε επίπεδο Περιφέρειας,  τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι η χωροθέτηση 2-3 σημείων που θα χρησιμοποιηθούν για τη διαχείριση των απορριμμάτων, εν αναμονή πάντα της σύστασης του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, την προεδρία του οποίου θα διεκδικήσει με αξιώσεις ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης.