Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011 21:22

Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Γράφτηκε από την
Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

"Στο παρά πέντε" τελικά η Ευρωπαϊκή Ενωση συμφώνησε με το υπουργείο Εργασίας σε συγχρηματοδότηση, με ένα ελάχιστο ποσό, του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι".
Οι εργαζόμενοι από τον Διαπεριφερειακό Σύλλογο Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου σχολιάζουν πως οι τελευταίες εξελίξεις και οι σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή δείχνουν ότι θα δοθεί παράταση ενός χρόνου.   Δεν παραλείπουν να υπογραμμίσουν πως το υπουργείο Εσωτερικών που είχε αρχικά αναλάβει το θέμα αδιαφόρησε για έναν ολόκληρο χρόνο. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων:
«Ο κ. Ραγκούσης, πρώην υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε το καλοκαίρι ότι "ουδείς  αναντικατάστατος", αδιαφορώντας για τις ολέθριες συνέπειες που θα είχε αυτή η λογική για τους εξυπηρετούμενους, αν προχωρούσε το υπουργείο σε επαναπροκήρυξη των θέσεων εργασίας, αφού ο ΑΣΕΠ για να ολοκληρώσει τη διαδικασία προκηρύξεων χρειάζεται 6 με 12 μήνες. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι εξυπηρετούμενοι θα έμεναν χωρίς φροντίδα. Οσο για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων, που λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου, ο κ. Κουτρουμάνης δήλωσε ότι θα "πιέσει" το υπουργείο Εσωτερικών, να βγάλει εγκύκλιο που να ενημερώνει τους φορείς για την συνέχιση. Ακόμη δε γνωρίζουμε με ποιες προϋποθέσεις θα γίνει αυτή η συνέχιση και με τι κριτήρια θα ενταχθούν οι εξυπηρετούμενοι στις δομές, μιας και ο κ. Κουτρουμάνης δήλωσε ότι θα γίνει προσπάθεια ο αριθμός των εξυπηρετούμενων μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012 να ανέβει στους 150.000, που είναι και ο πραγματικός αριθμός».


NEWSLETTER