Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 21:16

Εθελοντική ομάδα πυρόσβεσης στο Χανδρινού

Γράφτηκε από την

 

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία εθελοντικής ομάδας πυρόσβεσης και άλλων φυσικών καταστροφών στο Χανδρινού, που αποφάσισαν από κοινού ο Αγροτικός Σύλλογος του χωριού και ο Χανδριναϊκός.

Την περασμένη Παρασκευή σε συνάντηση στο κτήριο του συνεταιρισμού στο Χανδρινού, παρουσιάστηκαν όλοι οι παράμετροι για τη δημιουργία της ομάδας αυτής, από τον Κωνσταντίνο Κόλλια, συνταξιούχο πυροσβέστη με καταγωγή από τα Κρεμμύδια.

Οπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κώστας Αποστολόπουλος, ο κ. Κόλλιας  παρουσίασε ένα πρόγραμμα για το πώς θα πρέπει να στηθεί η εθελοντική ομάδα. Αφού έκανε αυτοψία σε όλη την περιοχή, ανέλυσε ένα σχέδιο για το πώς οι ντόπιοι εθελοντές θα μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών όταν εκδηλώνονται και για το πώς θα οργανωθούν με περιπολίες, φυλάκιο, τρακτέρ, ομάδα πεζοπόρων, ακόμα και για το πώς θα εκκενωθεί το χωριό, αν χρειαστεί. Ολα αυτά με την καθοδήγηση πάντα και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

“Στόχος μας είναι να βοηθάμε και να προσπαθούμε να είμαστε πρώτοι στη φωτιά που θα εκδηλωθεί”, μας ανέφερε ο Κ. Αποστολόπουλος και πρόσθεσε ότι η παρουσίαση αφορούσε και “το πως θα γεμίσουμε τους κρουνούς, να βάλουμε πιο πολλούς με πρωτοβουλία του δήμου, να φτιάξουμε ένα βυτίο, το τι εξοπλισμός θα πρέπει να υπάρχει. Και αυτά για  να στηθεί σωστά μια εθελοντική ομάδα”.

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι “υπήρξε ανταπόκριση από τον κόσμο, ήταν και από τα γύρω χωριά. Ηταν ένα πρώτο βήμα. Βήμα - βήμα θα προχωρήσουμε με τον κ. Κόλλια για να στήσουμε σωστά την ομάδα”.

Γ.Σ.