Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 18:13

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση και να μην γίνει πράξη η τροπολογία για κάμερες στις σχολικές αίθουσες ζήτησαν χθες το πρωί εκπαιδευτικοί της Μεσσηνίας, σε απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.

Τη συγκέντρωση οργάνωσαν τα Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και της Ενωσης Συλλόγου Γονέων του Δήμου Καλαμάτας.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος παρατήρησε ότι το νομοσχέδιο πλήττει τη δημόσια δωρεάν παιδεία και τα μαθησιακά δικαιώματα των μαθητών. Είπε ότι φέρνει νομοθετικές ρυθμίσεις παλαιότερων ετών και γυρίζει την εκπαίδευση 100 χρόνια πίσω, ενώ δήλωσε πως “είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε πίσω”.
Ο γ.γ. της Α’ ΕΛΜΕ Σωτήρης Ξανθάκης σημείωσε ότι ο κοινός αγώνας θα ακυρώσει τα σχέδια του υπουργείου, επισημαίνοντας πως η παιδεία είναι υπόθεση όλων μας.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καλαμάτας Γρηγόρης Οικονομόπουλος και η Κατερίνα Μπαλαμπάνη, εκπρόσωπος της ΟΓΕ.
Ακολούθησε πορεία στην Αριστομένους που κατέληξε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στο Διοικητήριο Μεσσηνίας.