Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 08:49

Η Πάτρα δεν θέλει τώρα το Τμήμα Λογοθεραπείας να μείνει μέχρι το 2018 στην Καλαμάτα

Η Πάτρα δεν θέλει τώρα το Τμήμα Λογοθεραπείας να μείνει μέχρι το 2018 στην Καλαμάτα

Το Τμήμα Λογοθεραπείας Πάτρας δεν επιθυμεί την άμεση μετακίνηση του Λογοθεραπείας Καλαμάτας, λόγω αδυναμίας του να απορροφήσει το πλήθος των σπουδαστών.

Προτείνει την παραμονή του τμήματος στην Καλαμάτα μέχρι το 2018, χωρίς να εισάγονται νέοι φοιτητές, ώστε να ολοκληρώσουν οι ενεργοί φοιτητές τις σπουδές τους και να φροντίσει η Πολιτεία για τη στελέχωση του τμήματος της Πάτρας με εκπαιδευτικό προσωπικό.
Η προϊσταμένη του τμήματος Λογοθεραπείας Πάτρας Σταυρούλα Γεωργοπούλου μιλώντας στην "Ε" σημείωσε:
"Κατανοούμε ότι το Τμήμα Λογοθεραπείας, εφόσον δεν έχει μόνιμο προσωπικό, είναι δύσκολο να είναι βιώσιμο. Από την άλλη όμως είναι άδικο για τους φοιτητές να μετακινηθούν στα μέσα στων σπουδών τους στην Πάτρα. Η επίσημη πρόταση του τμήματός μας είναι να παραμείνει εκεί μέχρι το 2018 για να ολοκληρωθούν οι σπουδές στην Καλαμάτα και να μην δεχτεί άλλους εισακτέους. Η απορρόφηση του τμήματος της Καλαμάτας από το τμήμα της Πάτρας να καθυστερήσει δηλαδή μέχρι το 2018, χωρίς να εισάγει νέους φοιτητές". Οπως εξήγησε, "επιπλέον υπάρχει ζήτημα δυνατοτήτων του Τμήματος Λογοθεραπείας της Πάτρας, καθώς έχουμε πάνω από 600 φοιτητές και μόνο 5 μέλη ΔΕΠ. Μια αύξηση 400 φοιτητών θα οδηγούσε σε περαιτέρω υποβάθμιση της εκπαίδευσης, ενός αντικειμένου που είναι δυναμικό".
Εν τω μεταξύ, σχετικό ψήφισμα που εξέδωσε η Γενική Συνέλευση της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Πάτρας αναφέρει τα εξής:
"Το Τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πάτρας με περισσότερους από 600 ενεργούς φοιτητές (λόγω αριθμού εισακτέων υπερδιπλάσιου του αιτούμενου κατ' έτος) δεν έχει τη δυνατότητα απορρόφησης 400 επιπλέον φοιτητών από το ΤΕΙ Καλαμάτας. Κάτι τέτοιο συνιστά υποβάθμιση για το Τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πάτρας, ένα Τμήμα που έχει προσφέρει πολλά στην εκπαίδευση, κλινικό έργο στην περιοχή και που έχει διεθνή αναγνώριση και ικανούς εισακτέους και μέλη ΕΠ.
Υπενθυμίζουμε ότι η Λογοθεραπεία είναι τομέας υγείας και η προτεινόμενη απορρόφηση βάσει του σχεδίου "Αθηνά" -δεδομένου του μικρού αριθμού μελών ΕΠ σε σχέση με διεθνείς προδιαγραφές- οδηγεί σε υποβάθμιση της εκπαίδευση και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών και του κοινωνικού συνόλου, για την οποία είναι χρέος μας να φροντίζουμε ως ακαδημαϊκοί.
Απαιτούμε:
- να μην υπάρξουν να μην υπάρχουν εισακτέοι από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος στο Τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Καλαμάτας και να επιτραπεί στους ενεργούς φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στην Καλαμάτα, ενώ ταυτόχρονα
- η Πολιτεία να φροντίσει για τη στελέχωση των Τμημάτων με μέλη ΕΠ σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές".

Κ.Δ.