Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024 15:00

Χαρά, ικανοποίηση και σχέδια για τη φοιτητική ζωή - Μεσσήνιοι μαθητές με υψηλές επιδόσεις μιλούν στην "Ε"

Χαρά, ικανοποίηση και σχέδια για τη φοιτητική ζωή - Μεσσήνιοι μαθητές με υψηλές επιδόσεις μιλούν στην "Ε"

Με χαμόγελα και έντονα συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης υποδέχτηκαν την ανακοίνωση των βαθμολογιών τους μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων της Μεσσηνίας το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.

Οι βαθμολογίες που συγκέντρωσαν είναι ικανές να τους ανοίξουν το δρόμο για το νέο στάδιο της ζωής τους, αναμένοντας πλέον τις βάσεις ώστε να σιγουρέψουν τη σχολή στην οποία πέρασαν.

Ρεπορτάζ: Τάσος Ανδρικόπουλος

1 ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η Αννα Σκουρτσίδη με 18.030 μόρια σκέφτεται να δηλώσει ως πρώτη της επιλογή το  Τμήμα Πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη, δηλώνοντας ικανοποιημένη από τη βαθμολογία της. Η ίδια, έκανε λόγο για μια απαιτητική και πιεστική χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας έπρεπε να γίνουν αρκετές θυσίες από άποψη χρόνου. Η Αννα για το καλοκαίρι αποφάσισε να εργαστεί, αξιοποιώντας τον υπόλοιπο χρόνο της με τις παρέες της. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους γονείς μου, τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο για τη χρονιά αυτή αλλά και τους φίλους μου» πρόσθεσε.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Εχοντας συγκεντρώσει 18.125 μόρια η Θεοδώρα Σούμπλη έχει ως επιθυμία να εισαχθεί στη Νομική Αθηνών και αν αυτό το σενάριο δεν καταστεί δυνατό η επόμενη επιλογή της θα είναι η αντίστοιχη σχολή στη Θεσσαλονίκη. «Ηταν μια δύσκολη χρονιά με αρκετές δοκιμασίες, ωστόσο έμαθα πολλά πράγματα και θεωρώ πως εξελίχτηκα ως άνθρωπος» παρατήρησε. Για τη σύμπραξη μουσικής και διαβάσματος, η ίδια σημείωσε πως την τελευταία χρονιά το μουσικό σκέλος δεν είναι απαιτητικό, ώστε να υπάρχει περισσότερος χρόνος για μελέτη. «Ισως να ήταν πιο δύσκολο το γεγονός πως είχαμε μεγαλύτερα ωράρια, ωστόσο η μουσική ήταν και μια διέξοδος από το άγχος» πρόσθεσε, λέγοντας πως πλέον θέλει να επιστρέψει πιο εντατικά στο πιάνο αλλά και γενικότερα σε δραστηριότητες όπως ο αθλητισμός. «Για τη χρονιά αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου η οποία φρόντισε να μην μου λείψει τίποτα, τους καθηγητές στο σχολείο για τη βοήθεια και τη ψυχολογική στήριξη, τους καθηγητές εκτός σχολείου και τους φίλους μου» κατέληξε.

1 ΓΕΛ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Η Βασιλική Μπιζύμη έδωσε Πανελλαδικές για δεύτερη χρονιά, συγκεντρώνοντας 18.360 μόρια. Με τη βαθμολογία αυτή επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να δηλώσει πρώτη την Ιατρική ή την Κτηνιατρική. «Σίγουρα η χρονιά ήταν δύσκολη, αλλά εφόσον ολοκληρώθηκε καλά, ξεχάστηκαν όλα» πρόσθεσε, νιώθοντας δικαιωμένη όπως είπε για το γεγονός πως επέλεξε να δώσει εκ νέου εξετάσεις. Η ίδια παρατήρησε πως είχε την ανάλογη εμπειρία από την πρώτη χρονιά αντιμετωπίζοντας τα πράγματα με μεγαλύτερη ωριμότητα. «Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στην οικογένεια μου, στους φίλους μου που μου συμπαραστάθηκαν από μακριά και στους καθηγητές μου» συμπλήρωσε.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΓΑ

Με 18.830 μόρια, η Μαριάννα Παπακωνσταντίνου βρίσκεται με το ένα πόδι ουσιαστικά στη Νομική Αθηνών, σε σχέση με τις περσινές βάσεις. «Η χρονιά που μας πέρασε ήταν απαιτητική λόγω του πολύωρου διαβάσματος, αλλά με οργάνωση και πρόγραμμα πέτυχα το στόχο μου» ανέφερε, παρατηρώντας πως συνάντησε μια σχετική δυσκολία στις Πανελλαδικές σε Αρχαία και Εκθεση, γράφοντας ωστόσο εξίσου καλά. Εχοντας πολλές διακρίσεις σε Πανελλαδικό επίπεδο στο τένις, πλέον η Μαριάννα θέλει να επιστρέψει στο αγαπημένο της άθλημα, ευχαριστώντας όπως είπε την οικογένεια της και τους καθηγητές για τη χρονιά αυτή.

Η Μαριλίνα Κουτσουμπού με 18.540 μόρια βρίσκεται κοντά στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η ίδια σχετικά με τη Γ’ Λυκείου έκανε λόγο για τη πιο δύσκολη χρονιά ενός μαθητή αλλά όχι ακατόρθωτη. «Με σωστό προγραμματισμό, αρκετή προσπάθεια και θέληση για το στόχο, όλα μπορούν να γίνουν» υπογράμμισε, τονίζοντας πως από τις Πανελλαδικές τη δυσκόλεψε περισσότερο η Φυσική. Η Μαριλίνα ανέφερε πως από εδώ και πέρα θέλει να χαρεί το υπόλοιπο του καλοκαιριού και να βρεθεί πιο πολύ με τους φίλους τους. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές του σχολείου μου και τους γονείς μου για την υποστήριξη» δήλωσε.

Ο Κωνσταντίνος Σοφιανός συγκέντρωσε 18.480 μόρια, εστιάζοντας με τη βαθμολογία αυτή στη Νομική Αθηνών. «Ηταν μια δύσκολη χρονιά, αλλά με υπομονή και πρόγραμμα όλα μπορούν να γίνουν» παρατήρησε, δηλώνοντας ευχαριστημένος από τη βαθμολογία του. Ο ίδιος, επέστρεψε στην αγαπημένη του ασχολία, το γκολφ, ενώ σχετικά με τη χρονιά που ολοκληρώθηκε θέλησε να ευχαριστήσει τους καθηγητές και τους γονείς του που ήταν δίπλα του κάθε στιγμή, καθώς και τα παιδιά που πέρασαν την ίδια δοκιμασία μαζί.

Η Βίκυ Κωστολιά με βαθμολογία 18.350 μόρια  θα δηλώσει ως πρώτο το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη. «Η χρονιά είχε αρκετές δυσκολίες, ωστόσο μέσα από την προσπάθεια μου έγραψα όσο καλύτερα μπορούσα για να πετύχω το στόχο μου» δήλωσε, τονίζοντας σχετικά με τις Πανελλαδικές πως τη δυσκόλεψε περισσότερο η Εκθεση. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου και την οικογένεια μου» κατέληξε. 

Για κάθε παιδί που προετοιμάζεται για τις Πανελλαδικές οι δυσκολίες είναι ποικίλες, με τις συνθήκες της καθημερινότητας να τις διαμορφώνουν ανάλογα. Ανάμεσα σε αυτές ωστόσο, ανήκουν και κάποιες πραγματικές δοκιμασίες όπως μια σημαντική απώλεια. Η Μάρθα Μπουγά έχασε τη μητέρα της φέτος, ωστόσο βρήκε το σθένος και την εσωτερική δύναμη να συγκεντρώσει βαθμολογία 18.175, με την ίδια να βρίσκεται ανάμεσα στη Νομική και τη Ψυχολογία σχετικά με το ποια σχολή θα δηλώσει πρώτη. «Η χρονιά είχε αρκετή πίεση, απαιτώντας σταθερό πρόγραμμα, το οποίο προσπάθησα να ακολουθήσω, καθώς δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες μέσα σε μια χρονιά» σημείωσε, λέγοντας πως στις Πανελλαδικές τη δυσκόλεψε περισσότερο η Ιστορία. Η ίδια όπως δήλωσε θέλει να επιστρέψει στο βόλεϊ, αναζητώντας μια ομάδα στην πόλη που θα σπουδάσει. «Θέλω να ευχαριστήσω τη μητέρα μου αλλά και όλους τους υπόλοιπους που συμπλήρωσαν αυτό το κενό, οικογένεια, καθηγητές και φίλους» συμπλήρωσε. Και το σίγουρο είναι, πως με αυτή την επιτυχία της, την έκανε υπερήφανη…

H Μαρία Ελπίδη συγκέντρωσε 16.600 μόρια και σκέφτεται να δηλώσει το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ή το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. «Προσωπικά δεν ήμουν ο τύπος μαθητή που διάβαζε αρκετά συστηματικά, συνδυάζοντας τη μελέτη με τις βόλτες μου» πρόσθεσε, λέγοντας σχετικά με τις Πανελλαδικές πως τη δυσκόλεψαν περισσότερο τα Μαθηματικά. Η ίδια, σημείωσε πως από εδώ και πέρα θέλει να επιστρέψει στο γυμναστήριο, ξεκινώντας παράλληλα ίσως κάποια εργασία. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου για τη στήριξη καθώς και τους καθηγητές μου» συμπλήρωσε.

ΓΕΛ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ

Η Ελπίδα-Ευαγγελία Σταθοπούλου συγκέντρωσε 18.125 μόρια, βαθμολογία που της επιτρέπει να αισιοδοξεί για την εισαγωγή της στο Τμήμα Ψυχολογίας στην Αθήνα. «Η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ πιεστική, όχι τόσο λόγω της όλης διαδικασίας αλλά του άγχους που είχε δημιουργηθεί» παρατήρησε, λέγοντας πως διάβαζε όσο μπορούσε δίχως να έχει θέσει κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα. «Από εδώ και πέρα, στην πόλη που θα σπουδάσω ίσως να αρχίσω και πάλι το βόλεϊ» συμπλήρωσε, ευχαριστώντας όπως είπε την οικογένεια της για στη στήριξη, τους καθηγητές της και τους φίλους της.

ΓΕΛ ΚΑΡΔΑΜΥΛΗΣ

H Ειρήνη Μπακέα, έχοντας συγκεντρώσει 16.490 μόρια, τείνει ανάμεσα στη Ψυχολογία και στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών. Η Ειρήνη σημείωσε πως η χρονιά ήταν απαιτητική, με σωματική και ψυχολογική κούραση, λόγω των καθημερινών μετακινήσεων από την Καρδαμύλη στην Καλαμάτα για να δίνει το παρών στο φροντιστήριο της. Η ίδια σημείωσε πως κάθε μάθημα των Πανελλαδικών είχε το δικό του βαθμό δυσκολίας, συμπληρώνοντας πως για το υπόλοιπο του καλοκαιριού θα εργάζεται, μέχρι να ανοίξει το νέο της κεφάλαιο. «Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους ήταν δίπλα μου, κυρίως την οικογένεια μου, τους φίλους μου, αλλά και τους καθηγητές μου, καθώς χωρίς τη δική τους στήριξη και βοήθεια δεν θα τα κατάφερνα» συμπλήρωσε.