Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2014 14:07

Νέοι κομποστοποιητές τοποθετούνται σε γειτονιές της Καλαμάτας από το Re:Think

Γράφτηκε από την

 

Το  RE:THINK σε συνεργασία  με το Δήμο Καλαμάτας επεκτείνει το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης  στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Αυτή την εβδομάδα θα τοποθετηθούν κομποστοποιητές στο Νότιο Δημοτικό Λαχανόκηπο στην Τέντα και το εργαστήριο Συνοικιακής Κομποστοποίησης στη θέση αυτή  θα πραγματοποιηθεί την την Τετάρτη (10/9) στις 6:30μ.μ. Την Πέμπτη (11/9) θα γίνει τοποθέτηση κάδου κομποστοποίησης στην οδό Μπουλούκου και το εργαστήριο θα γίνει στις 5:30μ.μ., ενώ την Παρασκευή (12/9) θα πραγματοποιηθεί τοποθέτηση κομποστοποιητή και εργαστήριο στο χώρο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, στις 12 το μεσημέρι. Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν οι τοποθετήσεις σε γειτονιές της πόλης μας

 

Σκοπός των εργαστηρίων είναι η ορθή χρήση του κάδου από τους περιοίκους. Η ομάδα κατοίκων, που έχει αναλάβει τη χρήση του κομποστοποιητή, με βιωματικό τρόπο, μαθαίνει τα υλικά που τοποθετούνται στον κάδο προς κομποστοποίηση, τις ορθές αναλογίες τους και τις άλλες, απλές, ενέργειες που απαιτούνται για την ορθή και ασφαλή λειτουργία του κομποστοποιητή. Στην ίδια αυτή εκπαιδευτική συνάντηση οι ενεργοί δημότες επιλύουν τις απορίες τους σχετικά με τη διαδικασία της κομποστοποίησης και το δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης του Δήμου Καλαμάτας, γνωρίζουν εκ του σύνεγγυς την ομάδα του RE:THINK, στην οποία μπορούν να απευθύνονται διαρκώς, για όποια περαιτέρω διευκρίνιση χρειαστούν, αλλά γνωρίζονται και μεταξύ τους μπαίνοντας σε μια διεργασία ομάδας με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών στη γειτονιά τους.