Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 21:55

Διαμαρτυρία από το Μουζάκι για τη μεταφορά μαθητών

Διαμαρτυρία από το Μουζάκι για τη μεταφορά μαθητών

Διαμαρτύρονται στο Μουζάκι, η Τοπική Κοινότητα και οι γονείς των μαθητών, γιατί με τη φετινή μεταφορά τους υποχρεώνουν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο 3θέσιο Δημοτικό του Πύργου Τριφυλίας και όχι στα 6θέσια σχολεία των Γαργαλιάνων, όπου υπάρχουν καλύτερες δυνατότητες μόρφωσης.

Εκεί όπου φοιτούν τα τελευταία 13 - 14 χρόνια, από την εποχή που έκλεισε το σχολείο του χωριού τους.
Αντιπροσωπεία της Τοπικής Κοινότητας και των γονιών, με επικεφαλής τον πρόεδρο Δημήτρη Λίτσα βρέθηκαν χθες στο Διοικητήριο Μεσσηνίας και διαμαρτυρήθηκαν στην αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη και το διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκο Κλάδη.
«Το κόστος της μεταφοράς με το ΚΤΕΛ είναι το ίδιο για Πύργο και για Γαργαλιάνους. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 1,60 ευρώ«, μας ανέφερε ο πρόεδρος και παρατήρησε ότι σύμφωνα και με την απόφαση που πήραν σε γενική συνέλευση: «Η αλλαγή του σχολικού περιβάλλοντος θα κάνει κακό στα παιδιά που βρίσκονται σε ευαίσθητη ηλικία. Στους Γαργαλιάνους λειτουργεί ολοήμερο, ενώ στον Πύργο δεν λειτουργεί. Στους Γαργαλιάνους τα σχολεία είναι 6θέσια και έχουν καλύτερες παροχές. Στον Πύργο τα μικρά παιδιά που τελειώνουν πιο νωρίς, θα πρέπει να περιμένουν το λεωφορείο πάνω από μία ώρα, για να γυρίσουν στο Μουζάκι».
Για το ιστορικό του θέματος και την έλλειψη ενημέρωσής τους ο Δ. Λίτσας μας είπε: «Στις 30 Ιανουαρίου είχε έρθει χαρτί για να αλλάξουμε σχολική στέγη, να πάμε στον Πύργο. Στις 30 Μαΐου ήρθε τροποποιητική απόφαση για να παραμείνουμε στους Γαργαλιάνους και μόλις λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το σχολείο, μάθαμε πως μας ζητούν να πάμε στον Πύργο. Αντιδράσαμε αμέσως και κάναμε γενική συνέλευση». Ο πρόεδρος επέκρινε το γεγονός ότι για την απόφαση της γενικής συνέλευσης στις 8 Σεπτεμβρίου, για την οποία ενημέρωσαν, «δεν πήραμε απάντηση από κανέναν: Τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Δήμο Τριφυλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Δεν μπορούν να μένουν αναπάντητα τα ερωτήματα - αιτήματα ενός χωριού. Και δεν μου απαντούσαν στο τηλέφωνο, δεν μπορούσα να επικοινωνήσω μαζί τους ούτε τηλεφωνικά».
Παρατήρησε, ακόμα, ότι «ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας μας είπε ότι αν υπάρχουν αποφάσεις του δήμου και της Περιφέρειας, Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου, αντίστοιχα, μπορούμε να δικαιωθούμε, να αλλάξει η απόφαση». Κι επεσήμανε τη μέχρι τώρα αδιαφορία δήμου και Περιφέρειας.
Κλείνοντας, ο πρόεδρος του Μουζακίου σημείωσε: «Δεν ξέρουμε αν υπάρχει κάποιος άλλος σκοπός. Δε θέλουμε να κλείσει ένα σχολείο, γιατί ξέρουμε πώς είναι να κλείνει ένα σχολείο, αλλά οι ίδιοι από τον Πύργο γράφουν τα παιδιά τους στους Γαργαλιάνους».