Σάββατο, 30 Μαϊος 2015 15:21

Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στην Παραλία της Καλαμάτας

Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στην Παραλία της Καλαμάτας

Eκδρομή στην παραλία πήγαν τα παιδιά του νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, στο πλαίσιο της θεματικής τους ενότητας “Κυκλοφοριακή αγωγή – Σεβασμός στον πεζό”, με σκοπό να καλλιεργήσουν την υπευθυνότητά τους ως αυριανοί πολίτες και οδηγοί. 

 

Εχοντας φτιάξει στην τάξη τους ειδικά φυλλάδια, είδαν τις παραβάσεις, τόσο από οδηγούς όσο και από καταστηματάρχες, που σχετίζονται με τα δικαιώματα των πεζών και των ατόμων με αναπηρία. Μηχανάκια πάνω σε πεζοδρόμια, διαφημιστικές ταμπέλες πάνω στα ειδικά πλακάκια για τα άτομα με προβλήματα όρασης αλλά και πολλά αυτοκίνητα σε θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, στάθηκαν αφορμές για διάλογο με τους ιθύνοντες. 

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή όταν ένας οδηγός “συγκλονισμένος”, όπως είπε, πήγε να συναντήσει τα παιδιά ζητώντας τους συγγνώμη που πάρκαρε σε αυτή τη θέση και δίνοντάς τους την υπόσχεση πως δε θα το ξανακάνει ποτέ. Το μήνυμα που βρήκε στο αμάξι του έγραφε “Φίλε οδηγέ αυτή η θέση δε σου ανήκει! Μην παρκάρεις σε ράμπες, θέσεις ΑμεΑ και διαβάσεις… Σεβάσου τους πεζούς και τα άτομα με αναπηρία”.