Τρίτη, 17 Μαϊος 2016 21:46

«Ελλειψη επιχειρημάτων στον πολιτικό λόγο» στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

«Ελλειψη επιχειρημάτων στον πολιτικό λόγο» στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Η προτελευταία διάλεξη του ανοιχτού σεμιναρίου με θέμα τον πολιτικό λόγο, το οποίο διοργανώνεται από το Εργαστήριο Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, σε συνεργασία με τον δήμο, θα δοθεί αύριο Τετάρτη 18 Μαΐου. Ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Πολίτης, επίκουρος καθηγητής Φιλοσοφίας ΦΠΨ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ο οποίος θα αναφερθεί στην «Ελλειψη επιχειρημάτων στον πολιτικό λόγο». 

Το σεμινάριο φιλοξενείται στο αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, στο Τμήμα Φιλολογίας, και οι διαλέξεις ξεκινούν στις 7 το απόγευμα. Μετά την ολοκλήρωσή τους ακολουθεί συζήτηση με το κοινό και οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται περίπου στις 9 μ.μ.

Θυμίζουμε ότι ο σεμιναριακός αυτός κύκλος ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου και στο πλαίσιό του έχουν μιλήσει ήδη, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Ηλιόπουλος, ο Σταύρος Μπένος, ο Χρήστος Γιανναράς, ο Τάκης Θεοδωρόπουλος, ο Γιώργος Ανδρειωμένος και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Υπεύθυνη συντονίστρια είναι η Ελένη Βολονάκη, επίκουρη καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, και εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας ο Δημήτρης Βεργόπουλος, αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Θεμάτων. 

Την Τετάρτη 25 Μαΐου το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με την εκδήλωση «Ποιητής και κόσμος», στην οποία θα συμμετέχουν οι Γιώτα Αργυροπούλου, Τάσος Γαλάτης, Λουκάς Κούσουλας και Μαρία Μαρκαντωνάτου.