Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 07:52

Καθαρισμό παραλιών συντονίζει για 29η χρονιά η HELMEPA

Καθαρισμό παραλιών συντονίζει για 29η χρονιά η HELMEPA

 

Ολοι μας απολαμβάνουμε το καλοκαίρι τις ελληνικές παραλίες με τα γαλανά νερά και τη χρυσαφένια άμμο, τα βοτσαλάκια ή τα βράχια.

Πόσες φορές όμως αυτή η όμορφη εικόνα έχει χαλάσει από μια γόπα που θα... ξεφυτρώσει στην άμμο, ένα καλαμάκι που θα μπλεχτεί στα πόδια μας, μια πλαστική σακούλα που "πετάει" με τις διαθέσεις του ανέμου και πολλά άλλα;

Η HELMEPA συντονίζει για 29η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα τον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2019 και προτρέπει όλους, μικρούς και μεγάλους, αν μας ενοχλούν τα σκουπίδια που κάποιοι αφήνουν πίσω τους στις παραλίες, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να οργανώσουμε 14 Σεπτεμβρίου-31 Οκτωβρίου τον καθαρισμό μιας κοντινής παραλίας, όχθης ποταμού/λίμνης ή τμήματος του βυθού.

Ηδη 900 εθελοντές έχουν δηλώσει συμμετοχή οργανώνοντας 30 δράσεις καθαρισμού σε όλη την Ελλάδα, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι στα 34 χρόνια λειτουργίας του θεσμού, πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πάρει μέρος στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών και έχουν συλλεχθεί πάνω από 100.000 τόνοι απορριμμάτων!

Η διαδικασία είναι απλή. Αρχικά πρέπει κάποιος να συμπληρώσει τη δήλωση συμμετοχής και έπειτα η HELMEPA θα τον καθοδηγήσει και θα του στείλει δελτίο καταγραφής απορριμμάτων, μαζί με την ηλεκτρονική αφίσα της εκστρατείας για να απευθύνει, εάν θέλει, ένα ευρύτερο κάλεσμα στην τοπική κοινότητα ή το χώρο εργασίας του. Ακόμα, μπορεί κάποιος να στείλει ενημέρωση για τη δράση του και φωτογραφίες μετά τον καθαρισμό και η HELMEPA θα τα προβάλει και από τη σελίδα της στο Facebook.

Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν για περισσότερες πληροφορίες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της HELMEPA ή να επικοινωνήσουν μαζί της στο email environment@helmepa.gr ή στο τηλ. 210 9343088.