Σάββατο, 16 Αυγούστου 2014 13:43

Λεηλατημένο το παλιό Νοσοκομείο της Πύλου

Γράφτηκε από τον
Λεηλατημένο το παλιό Νοσοκομείο της Πύλου

Λεηλατημένο και διαλυμένο είναι το παλιό Νοσοκομείο της Πύλου. Εικόνα εγκατάλειψης και ντροπής για τον τόπο και τους άρχοντες, μια εικόνα που δεν ταιριάζει σε ένα δημόσιο κτήριο με ιστορία και προσφορά στην κοινωνία της Πύλου και ευρύτερα της Πυλίας. 

 

Την εικόνα αυτή την ανακαλύψαμε και την παρουσιάζουμε, μετά από ενοχλήσεις απογοήτευσης και αγανάκτησης κατοίκων της περιοχής, που αντιδρούν στην εικόνα της απαξίωσης, της εγκατάλειψης και της λεηλασίας. 

Πόρτες και παράθυρα έχουν ξηλωθεί, τοίχοι έχουν γκρεμιστεί, άλλες υποδομές έχουν διαλυθεί και τα χορτάρια έχουν περικυκλώσει το άλλοτε νοσηλευτικό ίδρυμα, που έχει μεταβληθεί σε χώρο αφόδευσης. Ο περιβάλλων χώρος με φόντο την είσοδο του όρμου του Ναβαρίνου έχει μεταβληθεί σε σκουπιδότοπο.

Στην εποχή της κρίσης για τη χώρα μας είναι απαράδεκτο τέτοιοι χώροι να εγκαταλείπονται και να καταστρέφονται. Οπως μας τόνισαν οι κάτοικοι που μας ενόχλησαν, το παλιό Νοσοκομείο της Πύλου θα αποτελούσε ιδανική στέγη για δημόσιες υπηρεσίες, όπως το Αστυνομικό Τμήμα ή το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο για τα οποία το Ελληνικό Δημόσιο πληρώνει αδρά ποσά για ενοίκια. Και έχει χώρο και για τις δύο συγκεκριμένες υπηρεσίες και για άλλες ακόμα.

Εμείς, με αφορμή την προκλητική αυτή κατάσταση, να υπενθυμίσουμε τη μειοδοτική δημοπρασία που πραγματοποιεί ο Δήμος Πύλου - Νέστορος στις 25 Αυγούστου, για τη μίσθωση ακινήτου στην Πύλο, όπου θα στεγαστεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο. Για ένα ισόγειο κατάστημα 170 τ.μ., με χώρους στάθμευσης, το ανώτατο όριο πρώτης προσφοράς είναι 980 ευρώ το μήνα.

 Γ.Σ.


NEWSLETTER