Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 07:45

Ραντεβού... το Σεπτέμβριο για εξετάσεις στα μάτια

Γράφτηκε από την
Ραντεβού... το Σεπτέμβριο για εξετάσεις στα μάτια

Ραντεβού με τον οφθαλμίατρο το Σεπτέμβριο κλείνουν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, γιατί το Οφθαλμολογικό Τμήμα λειτουργεί πια μόνο με έναν ειδικευμένο γιατρό. Την καταγγελία αυτή για τις μεγάλες καθυστερήσεις την έκανε στην "Ε" ασθενής και την επιβεβαίωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος.

Οπως μας είπε ο διοικητής, ο διευθυντής του Τμήματος Παναγιώτης Πετικίδης συνταξιοδοτήθηκε και μία οφθαλμίατρος πήρε απόσπαση για τη Γερμανία. Ετσι έμεινε ένας μόνο οφθαλμίατρος, ο οποίος πρέπει, εκτός από το να εξετάζει ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία, να κάνει χειρουργεία και να βρίσκεται και στην κλινική.
«Είχαμε τρεις μόνιμους οφθαλμιάτρους, από τους οποίους ο κ. Πετικίδης συνταξιοδοτήθηκε και για την κ. Κωνσταντοπούλου εγκρίθηκε η απόσπασή της για να φύγει στη Γερμανία. Οπότε αναγκαστικά μείναμε με έναν ειδικευμένο οφθαλμίατρο, τον κ. Σοραρούφ», είπε ο κ. Μπέζος. Και πρόσθεσε πως έχει βγει προκήρυξη για έναν επικουρικό γιατρό. «Εχει βγει η προκήρυξη και οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχει ενδιαφερόμενος», ανέφερε - ενώ εκτίμησε πως σε 15 με 20 μέρες ο επικουρικός οφθαλμίατρος θα αναλάβει υπηρεσία.
Ειδικότερα για τις καθυστερήσεις στα ραντεβού, ο Γιώργος Μπέζος είπε πως «εκεί υπάρχει ένα θέμα, γιατί ένας μόνο ειδικευμένος οφθαλμίατρος δεν έχει μεγάλη δυνατότητα για να βλέπει τον κόσμο που βλέπαμε πριν. Δεν έχει αντοχές ένας άνθρωπος να κάνει μόνος του εξωτερικά ιατρεία, να έχει μια κλινική και να πρέπει να κάνει και χειρουργεία, από τη στιγμή που έφυγαν οι δύο άλλοι οφθαλμίατροι».
Ν.Κ.


NEWSLETTER