Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2015 08:16

Εσπερίδα για το διαβήτη σήμερα στην Καλαμάτα

Εσπερίδα για το διαβήτη σήμερα στην Καλαμάτα

Εσπερίδα με θέμα «Τι είναι ο σακχαρώδης διαβήτης» διοργανώνουν σήμερα στις 5.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» του Διοικητηρίου, ο Σύλλογος Διαβητικών «Γλυκιά Μεσσηνία» και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η εκδήλωση θα γίνει στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εκπαιδευτικά μαθήματα για το σακχαρώδη διαβήτη», η οποία τελεί υπό την επιστημονική υποστήριξη και επιμέλεια της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας - Πανελλήνιας Ενωσης Ενδοκρινολόγων.

Κατά τη διάρκεια της εσπερίδας, τα άτομα με διαβήτη θα μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στις εκπαιδευτικές συναντήσεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, του Δήμου Καλαμάτας, του Γ. Νοσοκομείου Μεσσηνίας και του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί, από τις 10 π.μ. έως και τη 1 μ.μ., έχει στηθεί τέντα στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας (έναντι της Εθνικής Τράπεζας), όπου πραγματοποιούνται μετρήσεις σακχάρου από νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Μεσσηνίας και διανέμεται έντυπο υλικό σχετικό με τον σακχαρώδη διαβήτη.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

Στην εκδήλωση θα προεδρεύσουν οι: Ζαδάλλα Μούσλεχ ενδοκρινολόγος, πρόεδρος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας

-Πανελλήνιας Ενωσης Ενδοκρινολόγων, πανεπιστημιακός υπότροφος, Α’ Προπαιδευτική Παθολογική, Κλινική Γ.Ν. “ΑΧΕΠΑ”, Θεσσαλονίκη. Νασέρ Γιανζντανί ειδικός παθολόγος με εξειδίκευση στο σακχαρώδη διαβήτη. Οι εργασίες θα ανοίξουν με καλωσόρισμα της προέδρου Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας Αθανασίας Καρούνου και η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος θα γίνει από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Χρήστο Δαραμήλα. Ομιλητές είναι οι: Λιάνα Τζίφα ενδοκρινολόγος η οποία θα αναπτύξει το θέμα «Πού οφείλεται η εμφάνιση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2». Χάρης Καπερνόπουλος ειδικός παθολόγος με εξειδίκευση στο σακχαρώδη διαβήτη, με θέμα «Ποιος ο ρόλος της διατροφής στη διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και 2». Κέλλυ Μπουκέα κλινική διαιτολόγος, προϊσταμένη Τμήματος Διατροφής Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, με θέμα «Πρόληψη-Επιβράδυνση των επιπλοκών του σακχαρώδη διαβήτη». Νικόλαος Γκιούλος παθολόγος με εξειδίκευση στο σακχαρώδη διαβήτη, Διαβητολογικό Ιατρείο Γ.Ν. Μεσσηνίας, με θέμα «Ποιος ο ρόλος της εκπαίδευσης στο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και 2». Αρετή Κορακοβούνη ενδοκρινολόγος, με θέμα «Μας ρωτάτε... Σας απαντάμε».