Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016 16:46

208 γυναίκες εξετάστηκαν για καρκίνο του μαστού στην Καλαμάτα

Διακόσιες οκτώ γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν στις 4 και 5 Μαρτίου στην Καλαμάτα κατά τη διάρκεια της επιστημονικής διημερίδας "Προλαμβάνω τον καρκίνο του μαστού". Από τις 208 περιπτώσεις έγιναν 21 υπερηχογραφήματα, 6 παρακεντήσεις, 4 λήψεις εκκρίματος, 10 κυτταρολογικές εξετάσεις και σε 3 γυναίκες σύσταση και δόθηκε κατεύθυνση για γονιδιακό έλεγχο.

Επίσης δόθηκαν συστάσεις, σε όποιες γυναίκες χρειάστηκε, για μαστογραφία, στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου. Οι απαντήσεις στο κοινό θα δοθούν εντός 10 ημερών από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Τον απολογισμό της επιστημονικής διημερίδας "Προλαμβάνω τον καρκίνο του μαστού" γνωστοποίησε χθες ο Αγγελος Χρονάς ειδ. χειρουργός ΓΝΑ "Ιπποκράτειο", περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου και εντεταλμένος για θέματα υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου - Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Α’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, ΓΝΑ «Ιπποκράτειο», τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, την Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας, τη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας και την εθελοντική στήριξη του Συλλόγου "Ξαναρχί-ΖΩ". 

Τα στοιχεία έγιναν γνωστά από ανακοίνωση του κ. Χρονά, ο οποίος τονίζει πως θα υπάρξει και συνέχεια στην εκδήλωση αυτή.