Τρίτη, 08 Αυγούστου 2017 08:31

«Μαύρη» εργασία σε μπαρ - εστιατόρια σε Καλαμάτα και Μάνη 

«Μαύρη» εργασία σε μπαρ - εστιατόρια σε Καλαμάτα και Μάνη 

 

Να ανθεί φαίνεται η «μαύρη» εργασία σε μπαρ και εστιατόρια στην Καλαμάτα, την Καρδαμύλη, τη Στούπα και το Ακρογιάλι Αβίας.

Οπως προκύπτει από τους ελέγχους που έγιναν την περασμένη Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, στα 9 από τα 10 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου διαπιστώθηκαν φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις, δούλευαν ανασφάλιστοι 31 εργαζόμενοι (6 "μαύρα" και 25 εκτός δηλωθέντος ωραρίου εργασίας). Στο δέκατο μαγαζί διαπιστώθηκαν μόνο φορολογικές παραβάσεις. 

Το ίδιο τριήμερο, αντίστοιχοι έλεγχοι έγιναν από κλιμάκιο αστυνομικών της Οικονομικής Αστυνομίας στην Κορινθία και την Αργολίδα. Και στους τρεις νομούς ελέγχθηκαν συνολικά 21 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση 31 αποδείξεων (οι 13 στη Μεσσηνία), κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, να απασχολούνται 9 εργαζόμενοι που δεν αναγράφονταν στους πίνακες προσωπικού και 33 εργαζόμενοι εκτός δηλωθέντος ωραρίου εργασίας, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Πιο αναλυτικά στη Μεσσηνία διαπιστώθηκε:

- Σε εστιατόριο, να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι εκτός δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

- Σε οβελιστήριο - ψησταριά - σνακ μπαρ, η μη έκδοση 3 αποδείξεων, να απασχολούνται 6 εργαζόμενοι εκτός δηλωθέντος ωραρίου εργασίας και εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρισμένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

- Σε καφέ - μπαρ, να απασχολούνται 6 εργαζόμενοι εκτός δηλωθέντος ωραρίου εργασίας και εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρισμένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

- Σε εστιατόριο - καφέ μπαρ, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι εκτός δηλωθέντος ωραρίου εργασίας και εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρισμένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού. 

- Σε καφέ - εστιατόριο - οβελιστήριο, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

- Σε εστιατόριο - καφέ - beach bar, να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι εκτός δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

- Σε εστιατόριο - καφέ, να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι εκτός δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

- Σε εστιατόριο, η μη έκδοση 3 αποδείξεων, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρισμένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και εργαζόμενος εκτός δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

- Σε ταβέρνα, η μη έκδοση 7 αποδείξεων.

- Σε καφέ - σνακ μπαρ - beach bar, να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρισμένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr και financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.