Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 11:18

Απάντηση Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας για το Νοσοκομείο της πόλης

Γράφτηκε από την

Αναλυτικά η απάντηση: 

"Ο αρθρογράφος κ. Γ. Παναγόπουλος βλάπτει σοβαρά τη δημόσια υγεία στη Νοτιοδυτική Μεσσηνία και την Ολυμπία!
Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός δημοσίευσης άρθρου του κ. Γ. Παναγόπουλου, στον τοπικό τύπο, που ανερυθρίαστα ζητά και προτείνει ουσιαστικά να κλείσει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, αμέσως μετά τη συγκέντρωση που έκαναν υγειονομικοί και κοινωνικοί φορείς με το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου για την αγωνιστική διεκδίκηση στήριξης και αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, και όταν πολιτικοί εκπρόσωποι κινητοποιούνται και παρεμβαίνουν σε επίπεδο κοινοβουλίου και κυβέρνησης.
Αντί ο κ. Παναγόπουλος να συνταχθεί με το ομόθυμο αίτημα της κοινωνίας για ενίσχυση του Νοσοκομείου με προσωπικό γράφει ότι το Νοσοκομείο πρέπει να κλείσει με αναφορές περί οικονομικών υγείας, λες και ο ίδιος είναι ειδήμων, λες και η ανθρώπινη ζωή μετριέται με χρήμα!
Δεν σταματά εκεί, αλλά σπέρνοντας φόβο και τρόμο στους κατοίκους κι επισκέπτες της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας και της Ολυμπίας συνεχίζει τον «οχετό» του γράφοντας ότι «Επί της ουσίας είναι εδώ και χρόνια κλειστό. Αποτελεί …άταφο σώμα το οποίο αφήνουν να κακοφορμίσει!».
Φόβος, τρόμος, απαξίωση. Για να κλονισθεί το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας που παρέχει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας από το 1947.
Έχουμε να πούμε στον κ. Παναγόπουλο ότι παρά τις άνομες βουλές του:
- το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα συνεχίσει να σώζει ζωές όπως κάνει επί δεκαετίες.
- το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχει ιστορία, παρελθόν, παρόν και μέλλον.
- στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας υπηρέτησαν και υπηρετούν άξιοι ιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό, εργατοτεχνικό και λοιπό προσωπικό.
- το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχει στηριχθεί και στηρίζεται με δωρεές πολιτών που αναγνωρίζουν ότι σώζει ζωές και την αναγκαιότητα λειτουργίας του.
- στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας γίνονταν και γίνονται ενισχύσεις εξοπλισμού με σύγχρονα ιατροτεχνολογικά μέσα.
- στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας γίνονται επεμβάσεις που δεν γίνονται ούτε καν σε μεγάλα Νοσοκομεία της Αθήνας.
- το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα.
- το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, προς θλίψη του κ. Παναγόπουλου, δεν εκχωρείται και δεν παραχωρείται σε μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά σκοτεινών ιδιωτικών συμφερόντων, όπως ίσως να θέλει ο ίδιος.
- Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα συνεχίσει να λειτουργεί, να προσφέρει καλές υπηρεσίες υγείας και να σώζει ζωές γιατί το προστατεύουμε με την αγκαλιά μας όλοι οι κάτοικοι της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας και της Ολυμπίας.
Στόχος όλων μας, ήταν, είναι και θα είναι, η ενίσχυση και αναβάθμισή του και όποιος διατυμπανίζει το αντίθετο, απλά είναι, ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ, στον τόπο μας".

Η απάντηση της "Ε"

Οι αρθρογράφοι της "Ε" εκφράζουν ελεύθερα και αβίαστα τις απόψεις τους, ακόμα και πέραν της γενικής κατεύθυνσης που ακολουθεί η εφημερίδα. Η υπογραφή τους είναι αρκετά ισχυρή και οι ίδιοι είναι ικανοί να την υπερασπιστούν. Όχι όμως και απέναντι σε χουλιγκανικού τύπου απαντήσεις, όπως αυτή του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας που εθίγη, διότι κάποιος πιστεύει ότι στον χωροταξικό σχεδιασμό της Υγείας πρέπει να ενισχυθούν τα μεγάλα νοσοκομεία και τα μικρότερα να μετατραπούν σε πολυδύναμα Κέντρα Υγείας. 

Οι έμποροι λοιπόν της Κυπαρισσίας απαγορεύουν σε όποιον πιστεύει τα παραπάνω να τα δημοσιεύσει και του απαγορεύουν και να μπει και στην πόλη. 

Εμείς και την Τριφυλία θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να την επισκεπτόμαστε και από τα μαγαζιά της να ψωνίζουμε.

Ο τοπικισμός κύριοι του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας είναι "θανάσιμο αμάρτημα" για την ανάπτυξη μιας περιοχής. Οσο πιο γρήγορα το καταλάβετε, τόσο το καλύτερο για εσάς. Δεν υπάρχει μόνο Τριφυλία, ούτε μόνο Μεσσηνία. Υπάρχει Πελοπόννησος, Ελλάδα, Ευρώπη.

Σας χαιρετούμε και είμαστε πάντα δίπλα σας σε κάθε αγώνα σας. Ακόμα κι αν εσείς με λιβέλους πιστεύετε ότι υπερασπίζεστε τα δίκαιά σας".