Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011 12:04

Βραβείο ποιότητας στο γλυκό άγριο σύκο της "Πυλιακής Γης"

 

Το γλυκό κουταλιού άγριο σύκο που παράγει το εργαστήριο της "Πυλιακής Γης" διακρίθηκε από τους συνεργάτες και το διευθυντή του περιοδικού "Olive BBC" Ηλία Μαμαλάκη, με το 3ο Βραβείο Ποιότητας στην κατηγορία "Γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες και παραδοσιακά γλυκά".

Πρόκειται για μωρά άγρια συκαλάκια δεμένα με ζάχαρη και λίγες σταγόνες λεμόνι. Είναι 100% χειροποίητα, παρασκευασμένα και παστεριωμένα με τον παραδοσιακό τρόπο, χωρίς προσθήκη οποιωνδήποτε τεχνητών συντηρητικών, αλλά και χωρίς προσθήκη γλυκόζης.

Σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση, «η "Πυλιακή Γη ΜΕΠΕ" με έδρα τη Γιάλοβα είναι μια μικρή εταιρεία που παράγει παραδοσιακά εδέσματα άριστης ποιότητας με αγνά, τοπικά υλικά, πάντα με σεβασμό στη γαστρονομική ιστορία και στην παράδοση του τόπου μας. Το βραβευμένο γλυκό κουταλιού άγριο σύκο, η γλυκιά και μεθυσμένη ελιά Καλαμών, η πολυσυζητημένη μαρμελάδα φράουλα και μανταρίνι, το λικέρ ελιάς, είναι μερικά από τα προϊόντα της, τα οποία έχουν λάβει τις καλύτερες κριτικές - όχι μόνο από τους σημαντικότερους γευσιγνώστες και ειδικούς στο χώρο της γαστρονομίας, αλλά και από τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές».