Παρασκευή, 10 Μαϊος 2024 20:46

Τρία σεμινάρια στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

 

Tρία σεμινάρια, 2 Masterclasses και 1 Battle, συνολικής διάρκειας 52 ωρών περιλαμβάνει το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας το οποίο συμπληρώνει πλέον 30 έτη ζωής.

Τα επαγγελματικά σεμινάρια χορού είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν την Παρασκευή 12 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 21 Ιουλίου.

 

EDIVALDO ERNESTO - DEPTH_MOVEMENT

Πρόκειται για ένα εντατικό, σύνθετο και δυναμικό ομαδικό σεμινάριο με επίκεντρο τη διαχείριση της ενέργειας και τη διαρκή δοκιμασία των ορίων του χορευτή. Αφορά την διαρκή αμφισβήτηση αυτών των ορίων προκειμένου να κατανοήσετε τι σας προσδιορίζει ως χορευτές. Αφορά επίσης τον τρόπο με τον οποίο επιτρέπετε στο περιβάλλον να επηρεάσει τις χορευτικές σας δεξιότητές καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσετε εργαλεία για τη δημιουργία νέων ρυθμών και ποιοτήτων κίνησης. Το πώς σκάβετε βαθύτερα το φάσμα του προσωπικού σας χορευτικού λεξιλογίου και μαθαίνετε να μεταμορφώνεστε σε οποιονδήποτε ή οτιδήποτε. Αφορά την εργασία πάνω στο partnering και τη μικρο-αφηγηματική κίνηση προς όλες τις κατευθύνσεις με στόχο τη μεταμόρφωση ολόκληρης της ομάδας. Αφορά, τέλος, τρόπους να είστε πραγματικά απρόβλεπτοι, να ανακυκλώνετε την ενέργεια και να χρησιμοποιείτε το σώμα ως κύριο εργαλείο σας. Ο Edivaldo εξασφαλίζει μία νέα προσέγγιση, συνοδεύοντάς σας τόσο ως δάσκαλος όσο και ως καθοδηγητής, συμπλέοντας στο ταξίδι της μάθησής σας και διευκολύνοντάς σας στην κατανόηση αυτού του υλικού, οδηγώντας σας τελικά σε ένα υψηλότερο επίπεδο κατάρτισης. 12.07 - 21.07 (27 ώρες), Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.

 

ΕΛΠΙΔΑ ΣΚΟΥΡΟΥ - AKRAM KHAN REPERTORY

Ξεκινώντας με το ζέσταμα που έχει αναπτυχθεί μέσα από την πρακτική κίνησης της ομάδας Akram Khan Company, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τη δική τους δημιουργικότητα με ασκήσεις και εφαρμογές που επικεντρώνονται στο ρυθμό, την ταχύτητα και την κίνηση των ζώων. Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει ρεπερτόριο από το έργο του Akram Khan, Jungle Book Reimagined, με ειδικό ενδιαφέρον στη σχέση μεταξύ ρυθμικότητας και κίνησης, καθώς και ποιοτήτων και χαρακτηριστικών των ζώων. 12.07-13.07 (6 ώρες), Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.

 

PETER JASKO - DEEP MOVEMENT CONSCIOUSNESS

Στο υβριδικό αυτό πρόγραμμα χορευτικής εκπαίδευσης, έμφαση δίνεται στη σχέση μας με τη βαρύτητα και τη ροή, ώστε να υπερβούμε περιορισμούς που θέτουμε οι ίδιοι στο εαυτό μας, όπως η αυτοκριτική. Λειτουργώντας με οδηγούς μας τη δύναμη και την ευαισθησία ταυτόχρονα, εστιάζουμε στην απομόνωση και στις πολυρυθμικές ασκήσεις, προάγοντας έτσι τη σταθερότητα, τη συγκέντρωση και τη σωστή αντιμετώπιση των παραδόξων της κίνησης. Οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με διάφορες ποιότητες κίνησης, αντιμετωπίζοντας τα εμπόδια με θάρρος και εμπιστοσύνη στη δυναμική της δεδομένης στιγμής. Στη διάρκεια του εργαστηρίου θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την απελευθέρωση της έμφυτης νοημοσύνης του σώματος και για το ξεκλείδωμα τυχόν εσωτερικών φραγμών που ίσως προκύψουν. Η συγκέντρωση και η αναζήτηση της ακρίβειας θα λειτουργήσουν ως κλειδιά για την εξέλιξη των συμμετεχόντων. 14.07-19.07 (15 ώρες), Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.

 

ART WITHIN ONE

Καλλιτέχνες και σπουδαστές του Φεστιβάλ αυτοσχεδιάζουν επί σκηνής. Η εκδήλωση Αrt Within One ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και είχε μεγάλη ανταπόκριση σε κοινό και καλλιτέχνες. Φέτος, θα πραγματοποιηθεί στις 18.7, το πρωί 11 π.μ.-2 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και ο τελικός στις 9 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας.

 

ΛΙΝΤΑ ΚΑΠΕΤΑΝΕΑ - FIGHTING MONKEY PRACTICE

Σε αυτό το δίωρο masterclass, η Λίντα Καπετανέα θα εστιάσει σε βασικές ιδιότητες του σώματος, όπως το βάρος, η ελαστικότητα, η δύναμη και ο ρυθμός και στο πώς τις χρησιμοποιούμε σε διάφορες συνθήκες ταχύτητας και δυναμικής. 20.07 (2 ώρες), Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.

 

FAR FROM THE NORM

Ο βραβευμένος με Βραβείο Olivier χορογράφος Botis Seva [Μπότις Σίβα] και η δυναμική ομάδα του, Far From The Norm, θα βρεθούν αυτό τον Ιούλιο στην Καλαμάτα, προσφέροντας ένα ειδικά σχεδιασμένο εργαστήριο για Έλληνες και ξένους χορευτές. Με την καθοδήγηση των χορευτών της ομάδας Far From The Norm, θα εργαστείτε σκληρά και θα γνωρίσετε το μοναδικό στυλ της ομάδας όσο θα περιηγήστε μέσω της κίνησης σε ένα ευρύ πεδίο χορευτικών ειδών από το Popping και το Breaking, έως το Krump και τη House. Θα αναλύσετε την κίνηση, θα μάθετε το ρεπερτόριο του τελευταίου τους έργου, Until We Sleep, και θα φύγετε με μια βαθιά κατανόηση του τρόπου ανάπτυξης του δικού σας λεξιλογίου και των χορογραφικών σας δεξιοτήτων. 21.07 (2 ώρες), Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μέσω email στο workshops@kalamatadancefestival.gr