Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011 12:11

Χορηγία της COCO-MAT στους Αγώνες Special Olympics ATHENS 2011

Γράφτηκε από την

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Η COCO-MAT, συνειδητοποιώντας την ευθύνη κάθε υγιούς ελληνικής εταιρείας να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο μέρος των ωφελειών που αποκομίζει από τη λειτουργία της, στήριξε έμπρακτα τη διοργάνωση των Αγώνων.
Eτσι, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η COCO-MAT προσέφερε στην Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων χίλια εκατό μαξιλαράκια, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους θεατές από όλο τον κόσμο που παρακολούθησαν την τελετή έναρξης των αγώνων, στις 25.06.2011, και την τελετή λήξη, στις 04.07.2011 στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.
Τα συλλεκτικά αυτά μαξιλαράκια φτιάχτηκαν από Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, αλλά και ειδικά προσόντα, στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ξάνθη και για την κατασκευή τους χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά φυσικά υλικά (βαμβακερό ύφασμα και γέμισμα με νιφάδες φυσικού καουτσούκ). Με τη χορηγία αυτή, η COCO-MAT θέλησε να ενισχύσει το μήνυμα των αγώνων, ότι όλοι μας, παρά τα εμπόδια που μερικές φορές η φύση και άλλες φορές η κοινωνία έχουν επιβάλλει, έχουμε αξιοθαύμαστες ικανότητες και προσόντα και είμαστε ισότιμα μέλη ενός ενιαίου κοινωνικού συνόλου.
Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων τα μαξιλαράκια θα αξιοποιηθούν διαφορετικά, είτε με τη χορηγία τους σε νέες πολιτιστικές, κοινωνικές ή άλλου είδους δράσεις, είτε με την πώλησή τους, και την χορηγία των εσόδων σε κοινωφελή και φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανισμούς.