Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016 08:16

Προώθηση ιατρικού τουρισμού στην Πελοπόννησο

Προώθηση ιατρικού τουρισμού στην Πελοπόννησο

Στην ανάπτυξη και προώθηση προϊόντων ιατρικού τουρισμού προχωρά το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, προγραμματική συμφωνία συνεργασίας για την υποστήριξη του σχεδιασμού και της υλοποίησης ενός θεσμικού και τεχνολογικού πλαισίου για την ανάπτυξη ιατρικών - τουριστικών προϊόντων σε εθνικό επίπεδο, υπέγραψαν η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου και οι περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Στόχος είναι μέσω του νέου πλαισίου να υποστηρίζεται και να τυποποιείται η ανάπτυξη και η προώθηση των ιατρικών - τουριστικών προϊόντων από οποιαδήποτε ένωση φορέων, οργανισμών και επιχειρήσεων που επιθυμεί να προσφέρει το προϊόν σε ενδιαφερόμενους από το εξωτερικό και την Ελλάδα.

Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε σε χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο, όπου συμμετείχαν η κ. Κουντουρά, o αναπληρωτής γ.γ. Τουρισμού Γεράσιμος Ζαχαράτος, η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης, ο καθηγητής Βασίλειος Βουτσινάς και άλλοι εκπρόσωποι και φορείς.