Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 14:51

Ο Σπίρτζης δεν άφησε ελπίδες κατάργησης των διοδίων στη Θουρία

Ο Σπίρτζης δεν άφησε ελπίδες κατάργησης των διοδίων στη Θουρία

Να μην πληρώνουν διόδια στα πλευρικά της Θουρίας, στον περιφερειακό, οι δημότες της Καλαμάτας ζητεί η παράταξη Μάκαρη. Το θέμα έθεσαν στον υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, που έδειξε, μάλλον, αρνητική στάση για την ικανοποίηση του αιτήματος.

Ο Δ. Φαββατάς σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, παρατήρησε ότι «δεν πρέπει να πληρώνει ο δημότης της Καλαμάτας για να πάει στο νοσοκομείο της πόλης» και υπενθύμισε πως «ο περιφερειακός της Πάτρας δεν έχει διόδια».

Οπως ενημέρωσε ο ίδιος, ζήτησαν από τον υπουργό να προχωρήσουν οι μελέτες για τα αντιπλημμυρικά έργα κι επεσήμαναν πως η πόλη χρειάζεται και άλλα έργα. Ακόμα, έθεσαν το θέμα της 4ης επαρχιακής οδού, του δρόμου Θουρία - Αμφεια που έχει καταστραφεί από το έργο του αυτοκινητόδρομου, που σύμφωνα με τον κ. Φαββατά «περιλαμβάνεται στις υποχρεώσεις του "Μορέα" η αποκατάσταση, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαν. Μάκαρης επέρριψε ευθύνες στη δημοτική αρχή, «γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαν γίνει τα αντιπλημμυρικά έργα που χρειάζονται».

Απαντώντας σε ερώτηση για καθυστερήσεις στα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τη θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου, σε χωριά του δήμου, ο κ. Μάκαρης παρατήρησε ότι «η περιφέρεια του δήμου είναι στο περιθώριο της πολιτικής του δημάρχου». Ενημέρωσε ότι θα θέσουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο κι επανέλαβε πως οι πόροι δεν κατανέμονται αναλογικά από τη δημοτική αρχή.

Γ.Σ.