Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2014 10:51

Σύσκεψη για τη γέφυρα στο Νεοχώρι Ιθώμης

Σύσκεψη για τη γέφυρα  στο Νεοχώρι Ιθώμης

Να ξεκινήσει άμεσα η θεμελίωση και να δουλεύεται μέσα στο καλοκαίρι, που είναι ιδανική περίοδος, το έργο της κατασκευής της νέας γέφυρας στο Νεοχώρι Ιθώμης, προϋπολογισμού 1,4 εκ. ευρώ.

Σε αυτό συμφώνησαν χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Γιάννης Αργυράκης και ο διευθυντής Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Παναγιώτης Γιαννακέας. Το έργο που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του πρώην Ταμείου Μολυβιάτη, έχει καθυστερήσει, καθώς έχει δημοπρατηθεί από τον Ιούλιο του 2012 (!!) και έμπλεξε σε ενστάσεις, που έφθασαν μέχρι το Ελεγκτικό Συνέδριο και την επιτροπή του άρθρου 68.
Στη χθεσινή συνεργασία του αντιπεριφερειάρχη και του διευθυντή ξεκαθαρίστηκε ότι το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η βελτίωση της επικίνδυνης στροφής Αρκουδέα στο δρόμο Τσακώνα - Καλό Νερό και από την ίδια εργολαβία (για τη συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου) αναμένεται να βελτιωθεί η είσοδος - έξοδος της 120 ΠΕΑ, στο δρόμο Ασπρόχωμα - Μεσσήνη.
Ακόμα, συμφωνήθηκε η επισκευή - ενίσχυση της γέφυρας στο δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη, μετά τους Χράνους, να γίνει από την εργολαβία συντήρησης των 400.000 ευρώ που αφορά κυρίως τον κόμβο της Γερακάδας στην Κορώνη, ενώ η αποκατάσταση της κατολίσθησης στο δρόμο στο Αβραμιού θα υλοποιηθεί από την εργολαβία συντήρησης της επαρχιακής οδοποιίας.