Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 18:06

Απαλλαγή πλημμυροπαθών για 20 κυβικά νερού στην Καλαμάτα

Η απαλλαγή των πλημμυροπαθών δημοτών της Καλαμάτας από τη ΔΕΥΑΚ για 1 χρόνο αφορά 20 κυβικά νερού και όχι όλα τα κυβικά και όλο το λογαριασμό ύδρευσης.

Αυτό επισημαίνεται στην απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. της επιχείρησης, ενώ διευκρινίζεται πως αφορά τα τελευταία 20 κυβικά, που έχουν μεγαλύτερη τιμή.

Ζήτημα που απασχολεί τη δημοτική αρχή κι εξετάζεται, είναι αν η απόφαση για την απαλλαγή των πληγέντων από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, καθώς και το φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων για 1 χρόνο, καλύπτει όλους, και τους 408 πλημμυροπαθείς που περιλαμβάνονται στις καταστάσεις της Πρόνοιας. Και αυτό γιατί, όπως αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και το ίδιο έγινε και στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, προϋπόθεση για την απαλλαγή αυτή θα αποτελεί η υποβολή αίτησης από τους πληγέντες, συνοδευόμενη από σχετική βεβαίωση του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Τ.Α.Σ.) Ν. Μεσσηνίας, καθώς και αντιγράφου του εντύπου φορολογικής δήλωσης Ε1 για το φορολογικό έτος 2015 (μόνο για τις κατοικίες).  

Σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα και κίνδυνος να αποκλειστούν πλημμυροπαθείς, η δημοτική αρχή προσανατολίζεται στην τροποποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, που έχουν ληφθεί.

Σύμφωνα με παλιότερη ενημέρωση του Δήμου Καλαμάτας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίρνουν αναλυτικότερες πληροφορίες από το Τμήμα Δημοτικών Προσόδων της Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου Καλαμάτας, στον 1ο όροφο του νέου Δημαρχείου (παλιό Νοσοκομείο). 

 

Γ.Σ.