Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017 09:24

Εμφύλιος για το Καλαματιανό Καρναβάλι με φόντο τους νέους αντιδημάρχους

Γράφτηκε από την

 

Εμφύλιος για το καρναβάλι της Καλαμάτας, και με φόντο τους ορισμούς αντιδημάρχων που θα γίνουν το Μάρτιο για το δεύτερο μισό της δημοτικής θητείας, ξέσπασε στην παράταξη Νίκα μέσω αναρτήσεων στο Facebook.

Την αρχή έκανε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και δημοτικός σύμβουλος Χάρης Βγενής γράφοντας μεταξύ άλλων για τη μικρή συμμετοχή στη διοργάνωση: “Λυπάμαι, εύχομαι ό,τι δημιουργήσαμε με τόσο κόπο, μεράκι και αγάπη να έχει καλύτερη τύχη από αυτή που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια”. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας, γνωστός για τη στενή σχέση που τον συνδέει με τον Αντώνη Σαμαρά, γράφοντας μεταξύ άλλων: “Τάχα παίζουμε ομαδικά και ο ένας βγάζει τα μάτια του άλλου, τάχα η πόλη έχει γιορτή και κάτω από τη Φραντζή τίποτε δεν θυμίζει Απόκριες”. Σε προηγούμενη ανάρτηση του κ. Λύρα για το καρναβάλι είχε απαντήσει ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μπάκας επιχειρηματολογώντας υπέρ της διοργάνωσής του και προκαλώντας ανταπάντηση του κ. Λύρα. 

Υπενθυμίζουμε ότι στη διοργάνωση του πρώτου καρναβαλιού πρωτοστάτησαν ο νυν πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χάρης Βγενής και ο νυν αντιδήμαρχος Δημήτρης Βεργόπουλος. Στη συνέχεια όμως πήρε τα ηνία του καρναβαλιού ο πρόεδρος της “Φάρις” Θανάσης Ηλιόπουλος με σημαντική στήριξη από τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Μπούχαλη. Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Βεργόπουλος αρκέστηκε σε δεύτερο ρόλο στο καρναβάλι, αλλά όπως φαίνεται ο Χάρης Βγενής πέρασε στην αντεπίθεση με στόχο όχι μόνο μια αντιδημαρχία αλλά και μια καλύτερη θέση στην εκκίνηση της κούρσας για τη μετα - Νίκα εποχή. 

Σε κάθε περίπτωση όλα δείχνουν ότι πλησιάζει η μέρα που ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας θα αναγκαστεί να λάβει αποφάσεις για το μέλλον του στο δήμο, γιατί διαφορετικά θα βρεθεί αντιμέτωπος ακόμα και με πιθανή διάσπαση της παράταξής του για ασήμαντη αφορμή. Ο ίδιος θα προτιμήσει να κερδίσει χρόνο, ώστε να αποφασίσει τους τελευταίους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές αν μέχρι τότε δεν έχει μετακομίσει με ασφάλεια στην κεντρική πολιτική σκηνή. Στην άλλη άκρη της αίθουσας οι δελφίνοι της παράταξης ήδη… ακονίζουν τα μαχαίρια για να πάρουν την παράταξη στα χέρια τους πριν  προλάβει κάποιος άλλος να πάρει το κομματικό “χρίσμα” όπως το πήρε ο κ. Νίκας αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους δελφίνους της παράταξης Κουμάντου.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ 

O Χάρης Βγενής έγραψε στο Facebook: "Πολλά μπράβο στα καρναβαλικά πληρώματα για τη συνεχή προσπάθειά τους να κρατήσουν το Καλαματιανό Καρναβάλι ψηλά, συγχαρητήρια στις επιχειρήσεις ηχητικών της πόλης μας για το πολύ καλό στήσιμο των μηχανημάτων της έναρξης, να ναι καλά ο παρουσιαστής ο οποίος προσπάθησε να διατηρήσει μια ροή και ένα υποτιθέμενο πρόγραμμα! Για όλα τα άλλα απλά... λυπάμαι, εύχομαι ό,τι δημιουργήσαμε με τόσο κόπο, μεράκι και αγάπη να έχει καλύτερη τύχη από αυτή που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια!!! Το βίντεο το αφιερώνω σε όσους δεν θέλουν να δουν την αλήθεια και στα παπαγαλάκια τους!!! Κρίμα, ειλικρινά κρίμα…" (σ.σ. το βίντεο δείχνει μισοάδεια την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης). 

Ο Παναγιώτης Λύρας έγραψε στην ιστοσελίδα του στο Facebook: "Καλημέρα κόσμε, πολλές σταγόνες γεμίζουν ένα ποτήρι αλλά μία φτάνει για να ξεχειλίσει και να χαθεί όλο το περιεχόμενο! Και προφανώς αναφέρομαι στο γλέντι που λέγεται καρναβάλι! Το καρναβάλι είναι ζωή... μην το αντιστρέψουμε! Δεν θέλω like... να το διαβάσουμε χωρίς μάσκες!".

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μπάκας απάντησε στον κ. Λύρα: "Η πόλη μας για να επιβιώσει από τον μνημονιακό όλεθρο, πρέπει να αυξήσει την επισκεψιμότητά της. Τι σημαίνει αυτό; Επιπρόσθετα εισοδήματα για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ-ταβέρνες-μπαράκια κ.λπ.), ξενοδοχεία-πανσιόν-επιπλωμένα διαμερίσματα και όχι μόνο. Η μεγάλη μας βιομηχανία είναι ο τουρισμός. Γι' αυτό και οι προσπάθειές μας πρέπει να στοχεύουν στην ανάδειξη και προβολή της περιοχής μας μέσα από events-εκδηλώσεις. Εάν υπάρχουν κι άλλες απόψεις που θα κινούνται στην ίδια κατεύθυνση, δεν το συζητάμε, γίνονται δεκτές!".

Η ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Ο κ. Λύρας ανταπάντησε στον κ. Μπάκα: "Τα ίδια πιστεύουμε μεθεόρτια βέβαια!Δεν ήμασταν από πάντα τουριστική περιοχή! Δεν το θέλαμε! Τα εισοδήματα υπήρχαν στην περιοχή μας και ειδικά από το λάδι και δεν δίναμε σημασία στον τουρισμό! Τα πράγμα άλλαξαν πια και πρέπει να αλλάξουμε και εμείς... Εμείς, όμως Γιάννη μου! Ομαδικό παιχνίδι, με κανόνες, στόχους και προτεραιότητες!Και απολογισμό, κυρίως αυτόν, μετά από κάθε παιχνίδι εξωστρέφειας απαιτείται να βλέπουμε τι κάναμε! Και το καρναβάλι είναι ένα τέτοιο! Εχει τη χαρά του αλλά πρέπει να γίνεται και ταμείο! Δεν το "έχουμε" το καρναβάλι ακόμα στο πετσί μας! Φοράμε μάσκες κάθε μέρα όλοι μας... Τάχα γλεντάμε και στα μαγαζιά μας δεν χορεύει κανένας, τάχα είμαστε η πόλη του χορού και ένα χορευτικό της προκοπής δεν μπορούμε να φτιάξουμε για την έναρξη του καρναβαλιού, τάχα παίζουμε ομαδικά και ο ένας βγάζει τα μάτια του άλλου, τάχα η πόλη έχει γιορτή και κάτω από τη Φραντζή τίποτε δε θυμίζει Απόκριες, τάχα είναι η χαρά των παιδιών μας και στα γκρουπ με το ζόρι να φτάσουν τα 1.000 άτομα μικρομέγαλα, τάχα θέλουμε συνεργασίες και δεν μονιάσαμε ούτε με τους γείτονες της Μεσσήνης για να απλώσουμε το γλέντι, τάχα είμαστε πόλη του πολιτισμού και το μεσαιωνικό χαρακτήρα και μύθο για την Ιζαμπώ τον κάναμε καρικατούρα, τάχα πάμε όλοι μαζί... τάχα!!!".