Τετάρτη, 31 Μαϊος 2017 17:15

Ο Δήμος Καλαμάτας κατά Energa και Hellas Power 

Ο Δήμος Καλαμάτας κατά Energa και Hellas Power 

Τις νομικές διαδικασίες κατά των εταιρειών Energa και Hellas Power συνεχίζει ο Δήμος Καλαμάτας, για να του αποδοθούν τα 158.591,23 ευρώ που επιδίκασε το δικαστήριο, για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης και άλλα.

Συγκεκριμένα, αύριο στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου αναμένεται να ανατεθεί σε δικηγόρο ο χειρισμός των διαδικασιών σε σχέση με την υπόθεση των εταιρειών Energa - Hellas Power, οι υπεύθυνοι των οποίων οφείλουν στο δήμο εισπραχθέντα και μη αποδοθέντα σε αυτόν δημοτικά τέλη.

Με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας οι υπεύθυνοι των εταιρειών κηρύχθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της υπεξαίρεσης και διατάχθηκε η απόδοση στο δήμο του ποσού των 158.591,23 ευρώ συνολικά, 98.554,13 από την Energa και 60.037,10 ευρώ από την Hellas Power. Πέρα από το κεφάλαιο, επιδικάστηκε η αιτηθείσα χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.

Με έγγραφο του δικηγόρου Αθηνών Ανδρέα Παπαρρηγόπουλου που έχει χειριστεί την υπόθεση για λογαριασμό του δήμου, προτείνονται οι περαιτέρω νομικές ενέργειες για την είσπραξη των οφειλομένων, την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης του δήμου, την περαιτέρω αποζημίωση και αποκατάσταση της προκληθείσας στο δήμο περιουσιακής ζημιάς:

1) Η ανάθεση στο δικηγόρο Αθηνών Ανδρέα Παπαρρηγόπουλο του χειρισμού των ακόλουθων διαδικασιών σε σχέση με την υπόθεση: α) διαδικασία απόδοσης στο Δήμο Καλαμάτας του ποσού των 158.591,23 ευρώ, σύμφωνα με το νόμο 4312/2014, β) άσκηση αγωγής κατά των κατηγορουμένων και των εταιρειών τους για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης του δήμου, καθώς και για την περαιτέρω αποζημίωση της προκληθείσας περιουσιακής ζημιάς του δήμου (τόκοι, προσαυξήσεις, δικαστικά έξοδα κ.λπ.), γ) λήψη ασφαλιστικών μέτρων συντηρητικής κατάσχεσης κ.λπ. κατά των αντιδίκων και δ) εκπροσώπηση του δήμου ως πολιτικώς ενάγοντος στην κατ’ έφεση ποινική δίκη, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. 

2) Η εξουσιοδότηση του δημάρχου για κάθε περαιτέρω ενέργεια.

3) Η παραπομπή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο για επικύρωση και ορισμό της αμοιβής του παραπάνω δικηγόρου.

Γ.Σ.