Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011 17:55

Υποσχέσεις για στελέχωση του ΚΥ Μελιγαλά

Γράφτηκε από την
Υποσχέσεις για στελέχωση του ΚΥ Μελιγαλά



Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  της 9ης Νοεμβρίου εκδόθηκε ψήφισμα για τις αποσπάσεις ή μετατάξεις προσωπικού από το Κέντρο Υγείας Μελιγαλά και από τα Περιφερειακά Ιατρεία του Δήμου μας προς άλλα Νοσοκομεία.
Μετά το ανωτέρω ψήφισμα, Ο Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Φίλιππος Μπάμης ζήτησε συνάντηση με τον κ. Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Μπέζο. Στη συνάντηση που επακολούθησε συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στο Δήμο Οιχαλίας. 
Ο κ. Μπέζος ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι
άμεσα το Κέντρο Υγείας Μελιγαλά θα στελεχωθεί από Παρασκευαστή Ακτινολόγο και Οδοντίατρο ώστε να λειτουργήσει το Ακτινολογικό Γραφείο και το Οδοντιατρείο.
καλύφθηκε η θέση της Παιδιάτρου
έχει ήδη δρομολογηθεί η μόνιμη θέση Οδοντιάτρου
Ο Δήμαρχος ανέφερε πάγιο αίτημα αποτελεί να λειτουργήσει άμεσα και πλήρως το μικροβιολογικό εργαστήριο.
Όσον αφορά το Περιφερειακό Ιατρείο Δωρίου σε συνεννόηση του Δημάρχου Οιχαλίας κ. Φίλιππου Μπάμη με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Μπόζο αναφέρθηκε το πρόβλημα ότι η Ιατρός Γενικής Ιατρικής ενώ έχει οργανική θέση στο Δώριο έχει αποσπαστεί στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας  και οι ανάγκες της περιοχής του Δωρίου δεν καλύπτονται.
Ο κ. Μπόζος ανέφερε ότι η Ιατρός Γενικής Ιατρικής θα αποσπάται πλέον προσωρινά, μόνο για δύο φορές την εβδομάδα. Τις ημέρες που θα αποσπάται στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα αναπληρώνεται από την Αγροτικό Ιατρό Ψαρίου.

Από το Δήμο Οιχαλίας


NEWSLETTER