Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 15:02

Ευθύνες Τσώνη βλέπει ο Αναστασόπουλος για την καθυστερημένη επισκευή του Δημοτικού Σχολείου Πεταλιδίου

Γράφτηκε από τον
Ευθύνες Τσώνη βλέπει ο Αναστασόπουλος για την καθυστερημένη επισκευή του Δημοτικού Σχολείου Πεταλιδίου

Ευθύνη στον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη για την καθυστέρηση δύο χρόνων στην αποκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Πεταλιδίου επιρρίπτει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος, δηλώνοντας ότι το έργο μπορούσε να δρομολογηθεί ήδη από τον Ιανουάριο του 2015.

Ο τ. δήμαρχος -σε συνέντευξή του, χθες το πρωί, στην Καλαμάτα- συνεχάρη τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση για την άμεση εξασφάλιση 450.000 ευρώ, μέσω του υπουργείου Εσωτερικών, μόλις τελικά ενημερώθηκε για τη συγκεκριμένη ανάγκη, παράλληλα όμως εξέφρασε λύπη “που η δημοτική αρχή, η οποία διανύει τον τέταρτο χρόνο της θητείας της, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει αυτό το έργο και με μεγάλη καθυστέρηση εκδήλωσε ενδιαφέρον”.

Ο Στ. Αναστασόπουλος υπενθύμισε ότι για την αποκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Πεταλιδίου, επί δικής του δημαρχοντίας, εξασφαλίστηκε το 2009 χρηματοδότηση 500.000 ευρώ από τον ΟΣΚ, ενώ ο δήμος είχε εκπονήσει και τη μελέτη επισκευής του κτηρίου, έργο που τελικά δημοπρατήθηκε τον Απρίλιο του 2013 με τη σύμβαση να υπογράφεται τον Ιανουάριο του 2014, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου 10 μήνες. Το πρόβλημα, συνέχισε ο τ. δήμαρχος Μεσσήνης, προέκυψε από το γεγονός ότι το κτήριο, όπως και όλα τα δημόσια κτήρια... κάποιας ηλικίας, δεν είχε οικοδομική άδεια κι αυτό προκάλεσε επιπλέον καθυστέρηση μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, όταν και τακτοποιήθηκε πολεοδομικά το θέμα -ωστόσο ο ανάδοχος είχε λύσει τη σύμβαση, μετά από δικό του αίτημα.

“Η δημοτική αρχή, ενώ διανύει τον τέταρτο χρόνο της θητείας της, μόλις προ 10 ημερών ενημέρωσε τον υπουργό για το πρόβλημα ο οποίος και προς τιμήν του ανταποκρίθηκε. Θα μπορούσε η δημοτική αρχή να μην καθυστερήσει τόσο πολύ την υλοποίηση του έργου, αξιοποιώντας το υπάρχον κονδύλι του ΟΣΚ ή του υπουργείου Παιδείας. Σήμερα από τον υπουργό θα μπορούσε να ζήταγε τη διάθεση του συγκεκριμένου κονδυλίου των 450.000 ευρώ για τη βελτίωση του δρόμου Τζάνε - Αγία Σωτήρα - Πανιπέρι - Καλοχώρι, ο οποίος παρουσιάζει εντονότατα προβλήματα οδικής ασφάλειας” κατέληξε ο Στ. Αναστασόπουλος.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Επιπλέον, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας επέκρινε τη σημερινή δημοτική αρχή για “την εγκατάλειψη που οι συνδημότες μας βιώνουν σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα στα θέματα της αγροτικής οδοποιίας, της οποίας η κατάσταση είναι τραγική”. Ο Στ. Αναστασόπουλος κατήγγειλε ότι η πρόσβαση των πολιτών στα κτήματά τους καθίσταται πολύ δύσκολη, ενώ σε πολλές περιπτώσεις “ούτε με τρακτέρ δεν μπορούν να τα προσεγγίσουν”. Δυστυχώς, συνέχισε ο τ. δήμαρχος, “όλοι οι αγροτικοί δρόμοι όχι μόνο δεν στρώθηκαν με το περιβόητο χαλίκι που θα έφτιαχνε ο κ. Τσώνης, αλλά οι περισσότεροι έχουν κλείσει από τα κλαδιά και τα βάτα, ενώ αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2016 δεν έχει γίνει ακόμα” παρατήρησε, αναφέροντας ενδεικτικά το έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αρχαίας Μεσσήνης (και του χωριού και του αρχαιολογικού χώρου), για το οποίο “ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα χειροπιαστό”.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER