Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 18:29

Απόφαση για προϋπολογισμό του Δήμου Καλαμάτας

Απόφαση για προϋπολογισμό του Δήμου Καλαμάτας

Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας που έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί σε μία ώρα(!), την Τρίτη 27 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ, αναμένεται να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του δήμου του 2019, που ανέρχεται στα 59.513.271,78 ευρώ.

Στην ίδια συνεδρίαση αναμένεται να ψηφιστεί το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης του δήμου και των νομικών του προσώπων για την επόμενη χρονιά.

Μία ώρα μετά έχει προγραμματιστεί τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με 64 θέματα!

Να αναφέρουμε ότι στην Οικονομική Επιτροπή, στις αρχές Σεπτεμβρίου, οι παρατάξεις των μειοψηφιών είχαν καταψηφίσει το σχέδιο του προϋπολογισμού, αναφέροντας ότι “έχουν σοβαρές αντιρρήσεις στις στοχεύσεις του προϋπολογισμού”.

Σε δηλώσεις του τότε ο δήμαρχος είχε εκφράσει τη χαρά του, “διότι θα έχουμε περί τα 10 εκατομμύρια (10.590.647,72) ευρώ πλεόνασμα για το 2018. Αυτό σημαίνει νοικοκυρεμένος δήμος”. Ακόμα, είχε δηλώσει ότι “η μεγαλύτερη επιχείρηση στη Μεσσηνία, που είναι ο Δήμος Καλαμάτας, φροντίζει να μην έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές και να ανταποκρίνεται στις οικονομικές υποχρεώσεις προς προμηθευτές και εργολάβους κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.