Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019 18:47

Ανάλυση της κατάστασης για κληροδοτήματα Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ανάλυση της κατάστασης για κληροδοτήματα Δήμου Καλαμάτας

 

Ανάλυση της κατάστασης για κάθε κληροδότημα και αναφορά σε περιουσιακά στοιχεία του Δήμου Καλαμάτας, τα οποία έχουν ενοικιαστεί, έγινε σε πρόσφατη σύσκεψη στο νέο Δημαρχείο, υπό την προεδρία του δημάρχου και με τη συμμετοχή άλλων αιρετών του δήμου, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων, σχετικά με τα κληροδοτήματα και την ακίνητη περιουσία του δήμου.

Σε ενημέρωση του δήμου, όσον αφορά στα κληροδοτήματα, σημειώνεται:

1) Κληροδότημα Χανδρινού: Ελήφθη άδεια από το υπουργείο Οικονομικών για την πώληση ακινήτου, που βρίσκεται στην Κηφισιά, με σκοπό τη χρηματοδότηση της κατασκευής βρεφονηπιακών σταθμών στα Λέικα και στην Καλαμάτα.

2) Κληροδότημα Δραγώνα: Υπάρχουν διαθέσιμα περίπου 280.000 ευρώ, με τα οποία θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στη Βέργα (χώρος πάρκινγκ αλσυλλίου).

3) Δόθηκε εντολή επισκευής σε διαμερίσματα κληροδοτημάτων, για ενοικίαση ή πώληση.

Ο δήμαρχος Π. Νίκας σημείωσε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του κατεβλήθη έντονη προσπάθεια για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των κληροδοτημάτων και εκείνης του δήμου, με σκοπό τη μεγιστοποίηση κατά το δυνατόν των εσόδων.

Τα αποτελέσματα υπήρξαν απολύτως θετικά και χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι από τα έσοδα του κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά έχουν δοθεί -από το 2008 μέχρι σήμερα- υποτροφίες σε φοιτητές αξίας πάνω από 550.000 ευρώ. Αναφορικά, δε, με το κληροδότημα Παναγιώταρου, έχει δημοσιευθεί πρόσκληση υποβολής προτάσεων αξιοποίησης των σπουδαίων περιουσιακών του στοιχείων.

Από πλευράς δημοτικής περιουσίας, ενδεικτικά αναφέρεται ότι νοικιάστηκαν το “Βασιλικόν” και το “Αχίλλειον” στον πεζόδρομο της Αριστομένους, όπως επίσης το κτήριο όπου στεγαζόταν μέχρι πρότινος η “Φάρις” (Φαρών και Ασίνης), όλα για τουριστική αξιοποίηση.

Η συγκεκριμένη σύσκεψη ήταν η τελευταία υπό την προεδρία του κ. Νίκα, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του αναφορικά με την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των κληροδοτημάτων του δήμου, καθώς και της ακίνητης δημοτικής περιουσίας και ευχαρίστησε τα υπηρεσιακά στελέχη για τις προσπάθειές τους και τη συνεργασία.


NEWSLETTER