Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010 00:11

Στο... μικροσκόπιο Δημ. Δημόπουλου η εκλογή του Μιχ. Αντωνόπουλου

Γράφτηκε από την

Τρεις μέρες μετά την ολοκλήρωση των φετινών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, κι όπως αναμενόταν ξεκίνησε ο χορός των ενστάσεων. Στο Δήμο Καλαμάτας και σε επίπεδο συνδυασμών ήδη υπάρχουν δύο ενστάσεις.

Συγκεκριμένα η “Λαϊκή Συσπείρωση” του Νίκου Διασάκου έχει προσφύγει ζητώντας την ανακήρυξη του Παναγιώτη Μασουρίδη, αντί του Ιωάννη Πετράκου από το συνδυασμό “Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας” του Θόδωρου Μπρεδήμα στο Τοπικό Συμβούλιο Αρτεμισίας. Αντίστοιχα ο συνδυασμός “Δίκτυο Ενεργών Πολιτών” του Σταμάτη Μπεχράκη ζητάει την ανακήρυξη του Απόστολου Μαρκόπουλου, αντί του Πέτρου Αλάμαρα από το συνδυασμό “Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας” του Παναγιώτη Νίκα στο Τοπικό Συμβούλιο Πηγών.

Οσον αφορά τώρα τους δημοτικούς συμβούλους, ο πρώτος επιλαχών από το συνδυασμό του Παναγιώτη Νίκα, Δημήτρης Δημόπουλος, ζήτησε χθες με σχετική αίτηση την επανακαταμέτρηση των σταυρών προτίμησης του συνδυασμού του -ή τουλάχιστον των 21 που εκλέγονται και των δικών του-, ώστε να διαπιστωθούν τυχόν λάθη ή παραλείψεις κατά την αρχική καταμέτρηση. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Δημόπoυλος εξετάζει και τη νομιμότητα υποψηφιότητας του τελευταίου κατά σειρά εκλογής από τον συνδυασμό, Μιχάλη Αντωνόπουλου: Οπως υποστηρίζει, ο κ. Αντωνόπουλος έχει αναλάβει την εκπόνηση γεωλογικής μελέτης για λογαριασμό του Δήμου Καλαμάτας με κόστος που ανέρχεται σε 29.000 ευρώ, ποσό που σύμφωνα με το νόμο δεν του επιτρέπει να θέσει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος. Εξελίξεις σε αυτή την υπόθεση αναμένεται να υπάρξουν τις επόμενες μέρες.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κλείσει και το θέμα με την εκλογή του Παύλου Γκρέκη ή του Διονύση Στασινάκη από το συνδυασμό του Θόδωρου Μπρεδήμα. Οι δύο υποψήφιοι ισοβάθμησαν στην τελευταία εκλόγιμη θέση του κεντρικού ψηφοδελτίου, αλλά ο Διονύσης Στασινάκης φέρεται να έχει εντοπίσει λάθος στην καταχώριση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Συγκεκριμένα έχει εντοπίσει ότι έχει καταχωρισθεί 2 φορές ένα τμήμα και έχει παραλειφθεί ένα άλλο, κι όπως υποστηρίζει, όταν αποκατασταθεί η παράβλεψη ο ίδιος εκλέγεται με δύο σταυρούς διαφορά.

 

Δ.Πλ.


NEWSLETTER