Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 09:54

Περισσότερη αστυνόμευση ζητεί ο δήμαρχος Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Με τα κρούσματα κλοπών, ληστειών και διαρρήξεων να έχουν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στην Τριφυλία, επανέρχεται στην επιφάνεια το ζήτημα της αστυνόμευσης στην περιοχή. Μπορεί οι αστυνομικοί να κάνουν ό,τι μπορούν, αλλά η έλλειψη δυνάμεων είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η αστυνόμευση όλης της Τριφυλίας με το προσωπικό που υπηρετεί αυτή τη στιγμή στα Τμήματα Κοπανακίου, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά χθες ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: 

«Είναι η πολλοστή φορά που θέλω να αναφερθώ στην έξαρση της εγκληματικότητας στο Δήμο Τριφυλίας. Μια έξαρση που είδαμε και αυτές τις ημέρες, με αλλεπάλληλες ληστείες και επιθέσεις σε σπίτια και σε συμπολίτες μας. Εχουμε συζητήσει κατ' επανάληψη με όλους τους αρμόδιους φορείς της Αστυνομίας ότι οι συνθήκες που επικρατούν στο Δήμο Τριφυλίας είναι τέτοιες που απαιτούν ιδιαίτερες διαδικασίες αστυνόμευσης. Ενας δήμος που καταλαμβάνει τόσο τεράστια έκταση, με διάσπαρτους πολλούς οικισμούς, με διάσπαρτα πολλά εξοχόσπιτα, με πολλούς αλλοδαπούς και μετανάστες νόμιμους και μη νόμιμους, που ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που αρχίζει η ελαιοσυγκομιδή πολλαπλασιάζονται, χρειάζεται ιδιαίτερη αστυνόμευση. 

Θέλω να μεταφέρω αυτό το αίσθημα ανασφάλειας των συμπολιτών μας που αυτές τις ημέρες είναι στην πρώτη συζήτηση, και θέλω για ακόμη μια φορά να ζητήσω δημόσια από τους δυνάμενους να δώσουν λύση στο πρόβλημα, είτε είναι ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας με τον οποίο έχουμε πολύ καλή συνεργασία και του οποίου τις ενέργειες εκτιμώ, αλλά δυστυχώς βρίσκεται και αυτός στην ίδια δεινή θέση όσον αφορά προσωπικό και μέσα για να μπορέσει επαρκώς να ανταποκριθεί στο αίτημα των συμπολιτών μας. Θα επανέλθω με επιστολή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς αυτά τα συμπτώματα πρέπει κάποια στιγμή να καταπολεμηθούν και να σταματήσουν».