Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 21:07

Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης σε κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης σε κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο αντικατάστασης αγωγών ύδρευσης στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 990.000 ευρώ.

Το έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προβλέπει την αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης που παρουσιάζουν μεγάλες διαρροές και με μεγάλη συχνότητα ζημιών στις κοινότητες του δήμου.

Σύμφωνα με τη μελέτη, θα αντικατασταθούν αγωγοί στη Δ.Κ. Βέργας, στις Τ.Κ. Μικρής Μαντίνειας, Σπερχογείας, και Ασπροχώματος, διατομών Φ90 έως Φ160 συνολικού μήκους 13.605 μέτρων, μαζί με τις παροχές που συνδέονται τα αντίστοιχα ακίνητα. Επίσης, πρόκειται να τοποθετηθούν 12 πυροσβεστικοί κρουνοί.

Η εργολαβία έχει ξεκινήσει και γίνονται εργασίες στη Μικρή Μαντινεία, στην 1η επαρχιακή οδό (δρόμος προς Μάνη), στο τμήμα Καλαμάτα - Βέργα, ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν εργασίες και στις περιοχές της Σπερχογείας και του Αντικαλάμου.

Ενημέρωση για τα έργα έλαβε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε τη σημασία του συγκεκριμένου έργου, καθώς και την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις έγκαιρα και όσο ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα μετακινήσεων, ώστε να υπάρξει η όσο το δυνατόν λιγότερη ταλαιπωρία για κατοίκους και επισκέπτες.


NEWSLETTER