Παρασκευή, 22 Μαϊος 2020 09:58

Λεβεντάκης σε Σωματείο ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: “Οι εργαζόμενοι να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους”

Γράφτηκε από την
Λεβεντάκης σε Σωματείο ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: “Οι εργαζόμενοι να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους”

 

 

«Αντί να συμβάλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι προκειμένου να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους αλλά και την εξυπηρέτηση του κοινού καλού, εξυπηρετώντας συντεχνιακά οφέλη θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία της επιχείρησης» σημειώνει ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης απαντώντας στο Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Σημειώνει επίσης ότι η υπάλληλος έχει άδεια από τις 12 Μαρτίου και με τη νέα αίτηση για χορήγηση επιπλέον ημερών άδειας ειδικού σκοπού δημιουργείται τεράστιο ζήτημα ως προς τη συνέχιση της βιωσιμότητας της επιχείρησης. Και προτρέπει το σωματείο όταν ανακύπτει υπηρεσιακό πρόβλημα να έρχεται σε επαφή μαζί του, ώστε με διάλογο και ανταλλαγή απόψεων να λύνεται. Τέλος αναφέρει ότι έχει σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και είναι δίπλα στους σωστούς υπαλλήλους που κάνουν τη δουλειά τους.

Αναλυτικά ο κ. Λεβεντάκης αναφέρει: «Για ακόμα μία φορά εκπλήσσομαι με τον τρόπο που ασκούν οι συνδικαλιστικές ενώσεις τις υπηρεσίες τους. Αντί να εργάζονται προς το συλλογικό καλό της ΔΕΥΑΤ, του δήμου και της εξυπηρέτησης των πολιτών στέκονται στη διασφάλιση «δικαιωμάτων» τους  που αγγίζουν τα όρια της ασυδοσίας χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το κοινό καλό. Πώς άλλως να δικαιολογήσω την αξίωση της υπαλλήλου για συνέχιση της άδειας ειδικού σκοπού που για πρώτη φορά έλαβε στις 12 Μαρτίου και συνεχίζει μέχρι σήμερα, αποτέλεσμα της οποίας είναι η αδυναμία λειτουργίας του μοναδικού ταμείου που έχει η ΔΕΥΑΤ σε όλο το δήμο. Από τις 12 Μαρτίου έως και σήμερα, ουδέποτε αρνήθηκε η υπηρεσία τη χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού σε κανέναν υπάλληλο, όμως με τη νέα αίτηση για χορήγηση επιπλέον ημερών άδειας ειδικού σκοπού δημιουργείται τεράστιο ζήτημα ως προς τη συνέχιση της βιωσιμότητας της επιχείρησης. Η οικονομική κατάσταση έχει έρθει σε οριακό σημείο, με αποτέλεσμα να αναγκάζομαι να αιτηθώ  οικονομική ενίσχυση ύψους 201.606 ευρώ από τον δήμο. Από την πρώτη στιγμή μέλημά μου είναι να περισώσω την πολύπαθη ΔΕΥΑΤ και προσπαθώ  με νύχια και με δόντια να αποφύγω την εκκαθάρισή της. Σε αυτό αντί να συμβάλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι προκειμένου να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους αλλά και την εξυπηρέτηση του κοινού καλού, εξυπηρετώντας συντεχνιακά οφέλη θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία της επιχείρησης. Οι πολίτες βλέπουν και καταλαβαίνουν πολλά περισσότερα. Καλό θα ήταν όλοι να έρθουμε προ των ευθυνών μας και να μην διεκδικούμε μόνο προσωπικά οφέλη όταν τίθεται σε διακινδύνευση το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό. Αν η υπάλληλος επιθυμεί να κάνει κατάχρηση του δικαιώματός της και να εμμείνει στο αίτημα να λάβει άδεια ειδικού σκοπού δεν θα της το αρνηθώ, να αναλογιστεί όμως τις συνέπειες που θα δημιουργήσει η απόφασή της αυτή στους συναδέλφους της και στους πολίτες της Τριφυλίας. Πέραν αυτού σας προτρέπω, όταν ανακύπτει κάποιο υπηρεσιακό πρόβλημα να έρχεστε άμεσα σε επαφή μαζί μου ώστε με τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων να επιλύουμε τις όποιες διαφορές. Η δημοσιοποίηση υπηρεσιακών θεμάτων χωρίς πρώτα να έχουν συζητηθεί αρμοδίως, πέρα από εντυπώσεις δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσης. Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχετε μετατραπεί σε όργανο εκπλήρωσης ταπεινών μικροπολιτικών συμφερόντων. Αλλωστε εσείς γνωρίζετε πολύ καλά ότι από την πρώτη στιγμή έχω σταθεί εμπράκτως και χωρίς να το δημοσιοποιήσω στο πλάι των εργαζομένων πληρώνοντας από την τσέπη μου τη δικηγόρο κάποιων συμβασιούχων της ΔΕΥΑΤ, που δεν μπορούσαν να καλύψουν τα έξοδα για άσκηση έφεσης κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, με την οποία διατασσόταν η απόλυσή τους. Είμαι πάντα δίπλα στους σωστούς υπαλλήλους που κάνουν τη δουλειά τους, είμαι όμως και υπόλογος στον τριφύλιο λαό που με εξέλεξε για να διασφαλίσω τα συμφέροντά τους».


NEWSLETTER