Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 21:00

Ο Δριμής για τις πηγές Βρομονερίου

Ο Δριμής για τις πηγές Βρομονερίου

«Κάποιο λάκκο έχει η φάβα» σημειώνει ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας» Δημήτρης Δριμής για το Βρομονέρι στους Γαργαλιάνους, καλώντας το δήμο να δώσει στη δημοσιότητα την αλληλογραφία με τον ΕΟΤ και να γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα της έρευνας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής σε σχέση με το Δήμο Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Δριμής τονίζει σε γραπτή του δήλωση:

«Εφτασαν στους Γαργαλιάνους, την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 10 το βράδυ. Βρίσκονταν σε κατάσταση μεγάλης χαράς. Κάλεσαν και τους δημοσιογράφους. Φαινόταν. Είχαν σπουδαία νέα να ανακοινώσουν.
Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων ο δήμαρχος, περιστοιχιζόμενος από τους χαρούμενους επικεφαλής των παρατάξεων και τη χαρούμενη αντιδήμαρχο, που συνεργάζονται μαζί του, αλλά και από χαρούμενους ακολούθους, ανακοίνωσε πως παραχωρήθηκε η χρήση των πηγών του Βρομονερίου και του περιβάλλοντος χώρου από τον ΕΟΤ στο δήμο μέχρι το 2052.
Τα πρόσωπα έλαμψαν. Το χειροκρότημα βγήκε αυθόρμητα. Ακολούθησε, όμως, η ανακοίνωση του τ. δημάρχου Γαργαλιάνων κ. Ακη Κατρίτση, που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και φανέρωσε την πραγματικότητα. Επεσε σιωπή. Τα φώτα έσβησαν.
Αποκαλύφθηκε το Κόλπο ντε φάβα.
Τίποτα το καινούριο δεν είπαν. Η χρήση των πηγών και του χώρου του ΕΟΤ έχουν παραχωρηθεί στο δήμο μέχρι το 2052 με προγενέστερες αποφάσεις (ΦΕΚ 162Α’/1990 και 35Α’/2012).
Ας σοβαρευτούμε.
Ο δήμος οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα την αλληλογραφία με τον ΕΟΤ και κυρίως να μας γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα της έρευνάς του για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής σε σχέση με το δήμο Πειραιά. Αυτό είναι το θέμα. Τα σχετικά με τον ΕΟΤ ήταν λυμένα.
Υπενθυμίζουμε πως πέρυσι, 3 Ιουλίου 2019, σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος, μετά από συνάντηση με το δήμαρχο Πειραιά κ. Μώραλη, για τα λουτρά ανέφερε: «… είμαι σίγουρος πως η λύση είναι πλέον θέμα χρόνου. Ο κ. Μώραλης σε λίγες μέρες θα επισκεφθεί την περιοχή μας και θα έχουμε από κοινού συνάντηση και με το Συμβούλιο του Βρομονερίου για το θέμα».
Από τότε σιγή ασυρμάτου. Τι γίνεται με τον Πειραιά;

Υ.Γ. Στους Γαργαλιάνους βρέθηκε η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και φιλοξένησε την παράσταση της τετρακέφαλης διοίκησης του δήμου. Στα Φιλιατρά, δυστυχώς, δεν υπάρχει πλέον η αντίστοιχη αίθουσα συνεδριάσεων. Αυθαίρετα τη μετέτρεψαν σε γραφεία».