Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 12:40

Σκρέκας με Βασιλόπουλο στην Καλαμάτα: Εξέτασαν τρόπους ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Σκρέκας με Βασιλόπουλο στην Καλαμάτα: Εξέτασαν τρόπους ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα (βίντεο)

 

Οι τρόποι ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα, μέσω πρωτοβουλιών και δράσεων της αυτοδιοίκησης, εξετάστηκαν στη συνάντηση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα με το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και το βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά.

Ο υφυπουργός επισκέφτηκε χθες το πρωί το Δημαρχείο της Καλαμάτας συνοδευόμενος από τον κ. Μαντά και συζήτησε μεταξύ άλλων με τον κ. Βασιλόπουλο για το μέλλον των καλλιεργειών και τις χαμηλές τιμές των προϊόντων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, ο κ. Βσιλόπουλος "έθεσε στον κ. Σκρέκα αιτήματα που σχετίζονται με την παραγωγή του ελαιολάδου, υπογραμμίζοντας τις δυσκολίες που καλούνται οι αγρότες να αντιμετωπίσουν, κυρίως σε σχέση με την τιμή που έχει διαμορφωθεί. Αναφέρθηκε επίσης σε ζητήματα των πατατοπαραγωγών, καθώς επίσης και στο θέμα της αναδιάρθρωσης των συκεώνων, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στις διαρκείς εκκλήσεις του αγροτικού κόσμου για τον εκσυγχρονισμό του κανονισμού του ΕΛΓΑ όσον αφορά τις αποζημιώσεις".

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση: "Ο υφυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον δήμαρχο τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι μέσω της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής να μπουν τα θεμέλια ώστε να δημιουργηθεί ένας πρωτογενής τομέας ο οποίος θα συμβάλλει στην περιφερειακή ανάπτυξη, στην εξασφάλιση των αγροτοδιατροφικών προϊόντων αλλά και στην ενίσχυση της τοπικής και εθνικής οικονομίας. Σε ό,τι αφορά το ελαιόλαδο αλλά και τα υπόλοιπα προϊόντα, δήλωσε γνώστης της κατάστασης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο αναζητά διαρκώς λύσεις για να στηρίξει τους παραγωγούς, ενώ και για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών ανέφερε ότι είναι θέμα που εξετάζεται. Επίσης, ο υφυπουργός υπογράμμισε και την ανάγκη ενδυνάμωσης των υποδομών, με αναφορές στην κλιματική αλλαγή και στα νέα δεδομένα που αυτή φέρνει".


NEWSLETTER