Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 19:02

Τριφυλία: Φωτιές άναψε στην Οικονομική Επιτροπή η απευθείας ανάθεση για υλικά προστασίας

Γράφτηκε από τον
Τριφυλία: Φωτιές άναψε στην Οικονομική Επιτροπή η απευθείας ανάθεση για υλικά προστασίας

Φωτιές άναψε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας η έκτακτη απευθείας ανάθεση της κατεπείγουσας προμήθειας μέσων προστασίας και λοιπών υλικών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, προϋπολογισμού 24.737 ευρώ.

Πέρα από το γεγονός ότι η Επιτροπή κατά πλειοψηφία (μόνο με τις ψήφους της συμπολίτευσης) αποφάσισε να μην ανοίξει δύο προσφορές που είχαν κατατεθεί και να μείνει μόνο στη μία, εταιρείας στην οποία είχε απευθύνει πρόσκληση, με την προμήθεια αυτή θα πάρει και υλικά οδοσήμανσης αλλά και κώνους πλαστικούς και μεταλλικούς.
Ολα αυτά καυτηριάστηκαν έντονα από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης οι οποίοι και δεν την ψήφισαν. Στην εισήγηση τονίστηκε ότι έγινε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς μία εταιρεία η οποία και κατέθεσε προσφορά, ωστόσο την ίδια μέρα με κούριερ στάλθηκαν προσφορές από ακόμη δύο εταιρείες, για τις οποίες υπήρξε εισήγηση να μην ανοιχθούν.
Από την αντιπολίτευση η Μαρία Πανουσιοπούλου αναρωτήθηκε πώς με τα υλικά προστασίας συνδέονται και τα είδη οδοσήμανσης, για τα οποία επίσης παρατήρησε ότι δεν έχουν και κωδικούς περιγραφής. Επίσης αναρωτήθηκε με ποιο σκεπτικό δεν ανοίγονται οι δύο ακόμη προσφορές ώστε η Επιτροπή να επιλέξει την οικονομικότερη. Αλλά και πού θα τοποθετηθούν οι 600 διανεμητές σαπουνιού που θα προμηθευτεί ο δήμος.
Στη συνέχεια ο Γιάννης Μερκούρης καταρχήν ανέφερε ότι υπάρχουν σχολεία που ο δήμος δεν έχει δώσει υλικά ή τους έχει δώσει ελάχιστα, με τη γενική γραμματέα του δήμου να τονίζει πως έχουν δοθεί, και όποιος δεν έχει, να ζητήσει. Στη συνέχεια ο κ. Μερκούρης τόνισε πως αυτή η διαδικασία που ακολουθεί ο δήμος δείχνει ότι έχει υποχρέωση προς τον συγκεκριμένο προμηθευτή. Ο αντιδήμαρχος Αλέκος Κουτρουμπής απάντησε πως ο συγκεκριμένος όταν δεν έβρισκαν πουθενά αντισηπτικά τους εξυπηρέτησε. Για να σημειώσει η κ. Πανουσιοπούλου, του οφείλουμε δηλαδή, και τον κ. Κουτρουμπή να συνεχίζει, όταν μας εξυπηρέτησε, οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε.
Ο κ. Μερκούρης αναρωτήθηκε επίσης πού θα μπουν 600 διανεμητές σαπουνιού, καθώς όπου μπουν χρειάζεται και νερό, αλλά και από πού προκύπτει η τιμή της χειρουργικής μάσκας στα 50 λεπτά όταν ακόμη και στα σούπερ μάρκετ τη βρίσκει κανείς με 30 λεπτά. Σημείωσε πως όλα αυτά δεν θα τα αφήσει έτσι αλλά θα τα ψάξει κάτω – κάτω. Και αναρωτήθηκε γιατί δεν κάνουν δεκτές και τις άλλες προσφορές. Λέγοντας μάλιστα πως με τις αποφάσεις αυτές ζημιώνουν το δήμο.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER