Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 17:29

Δήμος Πύλου - Νέστορος: Δράσεις για εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση

Γράφτηκε από την

Τρεις σημαντικές δράσεις επιμορφωτικού και εορταστικού χαρακτήρα, για τη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς που αφορούν το Δήμο Πύλου-Νέστορος, εντάχθηκαν στο εθνικό πρόγραμμα της Επιτροπής ’21, με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Οι δράσεις αυτές είναι:
• “Η ιστορία του 1821 μέσα από δύο Κάστρα. Μεθώνης και Καρύταινας”, από το Σύλλογο Φίλων Κάστρου Μεθώνης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρυτινών, το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού.
• “Δίκτυο Ναυτικών Πάρκων και «Πάρων Αρης, λείψανον ιερόν, ενδόξου στόλου, ευκλεών αγώνων χαίρε»”, με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής ναυτικής πολιτιστικής κληρονομιάς, από τον Σύλλογο “Πρωτέας” σε συνεργασία με το Δήμο Πύλου-Νέστορος.
• “Καράβι στη στεριά: Μουσειακό και Πολιτιστικό Κέντρο”, με συνεργαζόμενους φορείς το Λιμενικό Ταμείο Πύλου, τον Ναυτικό Ομιλο Πύλου και τον Σύνδεσμο Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, στενά συνεργαζόμενος με τους συγκεκριμένους φορείς, στηρίζει τη διοργάνωση τέτοιων επετειακών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου, αντάξιων της βαριάς ιστορίας του τόπου μας.